Kura skymning…

Det är något som händer inom en när skymningen faller. Tankar släpps fria, allt och inget är både möjligt och omöjligt. Nyss läste jag på LinkedIn om polisen Mirjam vars hjälte polisen Ulf räddade henne från en svår uppväxt och idag är hon själv polis. De goda exemplen, historierna som vi behöver för att gå vidare och inspireras. Lika sant som att en enda människa kan orsaka stort lidande kan en enda människa inspirera människor till utveckling, att bli de människor de egentligen var tänkta att bli.

Putin versus Ulf. Hela tiden finns de goda motkrafterna, de som kämpar emot in i det sista för att de älskar människor och vill att de ska vara fria och tänkande individer.

Filmen Mr Jones går på SVT play. Passa på att se den innan den försvinner från playtjänsten. Wikipedia, citat: Filmen handlar om den unga och ambitiösa walesiska journalisten Gareth Jones. 1933 lyckas Jones få tillstånd en intervju med Adolf Hitler. Hans nästa projekt är försöka få till en intervju med Stalin. Färden gick till nuvarande Ukraina där han upptäcker och avslöjar hur ryska soldater med våld plundrar landet på allt som växer, vilket får till följd att miljontals personer svälter.

George Orwell hade ett inspel i filmen, jag vet inte om den grundar sig på verkliga händelser, men boken Djurfarmen är med i berättelsen. I min bokhylla är Orwells ”1984” en perfekt beskrivning av Rysslands och alla andra odemokratiska staters propagandamaskineri = hjärntvätt.

Är det inte varje människas önskan att födas fri, förbli fri och följa de goda ledarna?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.