Jag bojkottar Ebba Busch…

Det är synd om Ebba Busch, eller hur? Man känner det verkligen innerst inne. Som huset som gamlingen inte ville släppa ifrån sig. Hon behövde ju huset till sig själv och sina små barn. Ebba blir ständigt missförstådd och måste hela tiden förklara vad hon – egentligen menade. Om och om igen. Då tar hon offerkoftan på, då tar hon offerkoftan på, att man vill synda då och då, det kan ju var och en förstå. Det verkar även övriga kristdemokrater förstå. Hon erkänner brott, men Ebba påstår ända att hon i själ och hjärta är oskyldig. Kanske har hon gått vilse i ”det svenska hjärtlandet” som hon så ofta talar om. Jag skulle vilja säga att Ebba Buschs språkbruk är rena, rama rappakaljan. Och den person som inte ser igenom hennes porslinsfasad har aldrig umgåtts med vargar. Jag tror att jag vet en hel del mer om ”hjärtlandet” – läs glesbygden, än Ebba Busch. Kramkalaset med Jimmie Åkesson på ett äldreboende häromveckan var spiken i kistan.

Jag tror Ebba Busch med berått mod slingrar sig om ditten och datten. Hon fick inte gå på Elle-galan och visa upp sin fina klänning till stöd för Ukrainas folk. Det är verkligen synd om – Ebba.

Kristdemokrater, hallå? Är det här en partiledare som ni verkligen står bakom?

Etiketter:

6 kommentarer

 1. brorson

  Du hade inte gillat EB, oavsett…. Och det kommer du inte att göra efter att ha läst detta. För det är något annat, som du har emot henne. Det hon står för politiskt? Har du någonsin varit i byn, där hennes köpta hus ligger? Det har jag. Det råkar vara en del av min barndom. Så jag har en mycket god lokalkännedom där. Och har alltså av personligt intresse läst allting som har skrivits om den här såpan med huset. Och det senaste med ”Kakan”, men det är en helt annan historia.

  1. En släkting, som inte hade arvsrätt efter den gamle mannen, har med juridiska finter och hot försökt stjäla huset, som Ebba har köpt.

  2. Det juridiska ombudet, som inte var advokat, har i tingsrätt och hovrätt dömts för ett brott, som jag inte ska avslöja, eftersom det kanske vore förtal. Ibland kan sanningen vara förtal. Mannen har tillsammans med en f.d. S-politiker, som har dömts för något, bildat en förening för personer, som anser sig oskyldigt dömda och som har hjälpt släktingen att få huset, som han inte har arvsrätt till.

  3. EB har erkänt den faktiska gärningen, att hon har sagt det hon har sagt om det juridiska ombudet, men har inte erkänt att hon därigenom har begått något brott. Jag skrev att det kanske var ett brott att säga det. Lägg märke till ordet kanske. Vad som hade prövats i en eventuell rättegång hade varit om det med hänsyn till omständigheterna hade varit försvarligt att säga det som han sade.

  4. EB har alltså inte dömts i någon rättegång och har alltså inte fått någon villkorlig dom. Med grovt förtal menas att det hon har sagt, eller rättare sagt har skrivit, har lästs av många. Hon har alltså inte ljugit om det juridiska ombudet.

  5. EB har gjort ett uttalande om döda islamister, som jag tar avstånd från. Om hon har blivit missförstådd, så beror det på att hon har uttryckt sig otydligt, vilket enligt min mening inte är en godtagbar ursäkt för en person med hennes politiska erfarenhet. Men i SVT:s sändningar på arabiska och somaliska har ”islamister” översatts med ”muslimer”, varigenom invandrare med den nationaliteten har lurats tro att en svensk partiledare har uppmanat till mord på muslimer. Översättaren har därigenom förvärrat de konflikter i det svenska samhället, som är provokatören Rasmus Paludans och de extrema islamisternas mål.

  6. EB vill inte medverka i arrangemang, som leds av ”Kakan”, som offentligt har försvarat mord på två namngivna svenska poliser, som faktiskt har blivit mördade, som något slags god gärning. I det fallet tror jag inte att EB har blivit missförstådd. Personligen tycker jag inte att en partiledare, ska springa på modegalor och visa upp sig. Men det är en annan fråga, eller hur? Skulle Ulf Kristersson delta i skönhetstävlingar för mån, om han hade haft utseendet för sig?

  • Britta Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Brorson!

   Jag har inte hela bakgrunden till husköpet, utan jag har bildat mig en uppfattning utifrån det jag har läst. Det finns säkert mera information som inte har framgått och kanske är det bara hennes attityd till saker och ting som jag har svårt för och att ett parti som heter Kristdemokraterna säljer sin själ när de sympatiserar med SD för att vinna röster. Jag är kanske gammalmodig, men för mig betyder det ingenting om jag får veta vad politiker gör på fritiden, vad dom äter till lunch eller vad deras katt heter (det här var enbart exempel) – för mig är det viktigt om politiker är hederliga och får bra saker uträttade. inte en flashig Instagramtyp, hellre en torr kamrer (och jag har heller inga fördomar) som gör jobbet.

   Retoriken, vad man säger betyder så otroligt mycket. Det är all denna yta, bilden av något, varumärket, influencers etc som har blivit viktigare än verkligheten. Bara att säga att regeringen med ”berått mod” tillåtit en större smittspridning av coronaviruset. Det finns som inga gränser för vad som uttalas från EBs håll. Sedan känner jag inte EB personligen och hon har säkert många fina sidor privat – men det skulle vara roligt om hon ville släppa fram dem lite mera i offentligheten också…

   • Jörgen k

    Är inte just det som folk gör, precis som du gjort här.

    ”Att bildat mig en uppfattning utifrån det jag har läst.”

    Då kommer frågan till VAD man läst och VAR det publicerats samt i VILKET syfte det publicerats. Att då föra det vidare som sanning utan att verkligen verifiera sanningshalten och fakta är precis vad man aktivt gått ut att varna alla för.

    Om du inte tycker om Ebba B, säg det då, svårare än så är det inte!

    Att föra fram lögner och sen göra en halv pudel genom att påstå att man inte förstår, bör kanske ge en extra tankeställare om VAD man skriver om och HUR man skriver med fokus VARFÖR man skriver.

    Allt är en fråga om förtroende eller naivitet.

    • Britta Johansson (inläggsförfattare)

     Hej Jörgen!
     Som jag skrev så har man aldrig hela bakgrunden, men det finns ändå rena fakta i ärenden med husköpet. Och det fanns mer att tillägga, vilket också kom fram i Brorsons kommentar. Jag har inte fört fram ”rena lögner”. Det är ingen lögn att EB sagt att regeringen med berått mod tillåtit en högre smittspridning och på tal om smittspridning så var hon själv ute och partajade när övriga svenskar skulle hålla sig hemma och undvika fester. Att hon går så långt att bonda med Jimmie Åkesson och SD tycker inte jag är förenligt med ett parti som heter Kristdemokrater.

 2. Anders

  Fördomsfull som jag är så förutsätter jag att unga kvinnor är progressiva, men det verkar inte stämma in på Ebba Bush.

  Även om Kristdemokraterna är ett värdekonservativt parti så känns det som om deras ideologi har slagit slint med valet av Ebba Bush som partiledare.

  Kan inte mysfarbröderna Alf Svensson eller Göran Hägglund göra comeback 🙂

  • Britta Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Anders!
   Jag reviderade din kommentar bara litegrann (i gott syfte). Om Ebba ändrade sin framtoning och markerade mot SD skulle mycket vara vunnet. Skulle vara lite spännande att se Lars Adaktusson som partiledare 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.