Kom igen, Märta och Per – ta fram medicinbollen!

Man orkade ju knappt rubba den som spinkig högstadieelev – och dessutom skulle man kasta den mellan varandra, citat Wikipedia: ”Medicinboll är en stoppad läder- eller gummiboll som används vid styrke- och gymnastikövningar. Den har en diameter på 30 till 35 cm, och väger vanligtvis 1-5 kg men förekommer även i tyngre och lättare varianter. Den spelar en viktig roll inom idrottsmedicinen och används ofta vid rehabilitering” – en perfekt symbol för vår planet!

Vad är väl en u-formad falukorvsring i jämförelse mot en rejäl medicinboll – ALLT SOM VAR BRA MED MODER JORD!

Förut hade vi tillgång till hela Tellus oändliga rikedomar – innan plast, fossila bränslen och utfiskning. Under tiden oneliners skapas i varje högerparti och minut betalar vi Klimat-priset, Växthus-tillägget och skrattet fastnar i hals. Vafalls! Man måste väl kunna ha lite kul i alla fall under tiden.

Börja kasta boll, Märta och Per. Vi står alla med darrande händer, beredda, men bävar för att ta emot den…

2 kommentarer

  1. Christer

    Säga vad man vill, men det här var den mest förvirrade blogg jag läst på länge.
    Ska den tolkas som sakpolitisk och förslag på MP:s kommande program?
    Håll värmen genom bollkastning?

  2. Britta Johansson (inläggsförfattare)

    Kul att du kommenterade! Nej, mitt inlägg var en reflektion över Ebbas populistiska falukorv ”Allt som är bra för Sverige”, jämfört med något större, en symbol för jorden som skulle kunna vara den runda, tunga medicinbollen. Klimatfrågan har verkligen kommit bort i valrörelsen. Medicinbollen används till rehab, men ingen verkar vilja ta emot den (jorden) i valrörelsen med de åtgärder vi faktiskt måste göra, men vi sticker huvudet i sanden och hoppas att allt ändå kommer att gå bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.