Jag kräks över valresultatet…

Vad har egentligen hänt med Sverige? Det vi trodde var kärnan i svenskheten – solidaritet, jämställdhet och en gnutta medmänsklighet – har bytts ut mot skrålande SD:are på valvaka som utropar Helg seger. Nä, man kan må illa för mindre. Men tydligen är det inget som 20 % av landets röstberättigande bryr sig om. Hade ni inga historialektioner på högstadiet? Förstod ni inte hur allt börjar, uteslutning, hjärntvätt – en indelning i VI och DOM. Och vi är alltid mycket bättre, eller hur? Jag önskar verkligen att i den här valrörelsen man lyft fram alla utlandsfödda som bor i Sverige, som jobbar för fullt, är superfina människor – säger hej och tack! Ler med hela ansiktet och är artiga på bussen.

Så less jag blir på det här kompakta budskapet att invandrare är så dåliga. Jag förstår att jag träffar människor varje dag som röstat på SD och jag inser att dom flesta är som jag och du är Jag bara tänker mig om vi i Sverige någon gång i framtiden är tvungna att fly på grund av krig eller svält och land efter land säger nej, här kommer du inte in. Du tillhör ”dom andra”. En annan sort. Inget vi vill ha i vårat land. Bort. Jag tror inte att flyktingar och utlandsfödda är problemet, problemet i vårt samhälle är narkotika och droger och allt skit som det för med sig. Var det inte då vi gick med i EU som tullen fick begränsade befogenheter? Var det inte då allt eskalerade och knarket flödade in i landet…

Bara för att man är född i Sverige så innebär det inte att man är perfekt. Inte jag heller. Jag är bara rädd för den här samhällsutvecklingen. Det känns hårt och kallt. Överallt…

 

6 kommentarer

 1. GF.

  Kräks på du, folket har röstat, demokrati råder.
  Förövrigt är det till allra största del invandrarna som importerar knarket, från sina centraler ibl.a. Spanien, Libanon, Nederländerna och snart även från Tyskland, som snart legaliserar cannabis både medicinsk och för rekreation!
  Det kommer att bli värre, så länge det är mera lönsamt för de arbetsskygga att importera och sälja knark än att arbeta.
  Det bästa vore att göra som Canada, Uruguay, Malta, Luxemburg snart Mexico halva USA (snart även federalt i USA enligt löfte från denna vänsterliberala demokraten Biden) -m.fl. att legalisera cannabis även i Sverige, för att rycka undan gängens födokälla o därmed även dämpa brottslighet, kanske t.om. minimera den cannabis relaterade brottsligheten.

  • Britta Johansson (inläggsförfattare)

   Där tycker jag du har helt fel. Att legalisera knark känns flummigt 70-talsretorik. Nej, ta blåslampan och fånga in alla langare – det skulle göra skillnad.

   • GF.

    Tycker du att (S)löfven och Makt-Alena samt övriga i vänsterfalangen har lyckats med sitt mantra ”viii skall krossa gängen” ”vända på alllla stenar”, har lyckats!?
    Mitt svar är ett rungande nej!!!

    • Britta Johansson (inläggsförfattare)

     Jag tror på en bra start för alla barn. Att de får bra värderingar och får växa upp i trygghet och kärlek. Det gör mig verkligen ledsen när jag tänker på att många kids tvingas bli hårda och tuffa och sedan eskalerar det bara.

 2. Thomas

  Sen finns det en del som kräks över en PK-elit som har svårt för demokrati och att acceptera ett valresultat.
  Sanningen är helt enkelt den att regeringen och deras stödpartier fick sparken av folket, eftersom de gjort ett uselt jobb.
  Svårt att acceptera?

  • Britta Johansson (inläggsförfattare)

   Jag är troligtvis både en dålig förlorare och en person som gillar demokrati. Mitt hjärta klappar rött, men alla har väl sin rätt att bekänna färg?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.