Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

En kökssoffa som blev en kista

 


 

Helt magiskt blev pappa Kennets begravning. Ville verkligen göra den till han och en hyllning till pappa & jag tror vi banneme klara det.

Hela begravningen började med att Kantorn börja spela Cadillac. Helt galet rock blev det, De storbölades både från mej och resten av folksamlingen som hade kommit.

 

Nä med lite perspektiv på pappas begravning så vill jag tacka tv4 och så mycket bättre att ni hade Olle Ljungströms program helgen efter pappa gick bort och att just du Magnus Uggla valde att sjunga jag och min far. Helt falet magiskt blev det när vi gjorde om den. 

 

 

1)Där borta I soffan
Har vi lagt vår far
Där vilar han tryggt
På den plats han (har) valt
Där brisen från älven
får ge honom fläkt
Där hamnar vi alla tillslut…
I min släkt

2) Till skogen I Gräsmyr
Tog han mig med
Han lärde mig svampar
Och hur man eldar med ved
Vi grillade “körven”, å vi bodde I tält
I naturen finns så mycket bra, tyckte jag, och min far

Ref. Han njöt på sin skoter, av att pimpla på is
där fick vi lake, I mängd givetvis.

Han skjutsa med Forden
Det satt aldrig fast
Han gav oss styrka när allt kändes kasst, man låg aldrig till last

3) Jag saknar hans humor, som var hans sigill
Den som la grunden för att jag finns till
“Välhängd” av sallad…var det lögn??, vilken skurk?!
Vad blir det för mat far? Det blir indiskt på burk

Jag önskar du stannat du skulle blitt kvar
Men nu får du vila det tror jag är bra,… för min far

4)Här inne I hjärtat har jag lagt min far
Känslor och minnen, är det som blir kvar
Men hur finner jag modet, att säga adjö
Jag trodde nog aldrig att du kunde dö

 

Cirkeln ska slutas
Det har jag kvar
Vi ska enas I jorden
Jag och min far

Vi ska enas I jorden
….Jag… och min far

 

Måste säga att jag jobba mej igenom pappas begravning rätt bra ändå. Känns bra att jag har bearbetat rätt mycke känslor redan innan både här och hemma. Haha, morse när jag stod i duschen så kom jag på mig själv att jag stod och grät en skvätt. Först tänkte jag att de var ju dumt men så tänkte jag ett steg längre och grät ännu mer, för det är ju alltid bra att förgöra saker. 🙂

Det värmde i hjärtat av alla som kom och sa ett sista farväl (jag säger istället Vi ses pappa). Det var pappas barndomskompisar GrisLage & BöckKalle (fantastiska namn i sig eller hur), barndomnsvänner till mej och mina syskon, mamma och pappas gamla grannar i från Gräsmyr, Linnea som pappa alltid åkte och mjölka (hahaha hon hade en ladugård som pappa hjälpte henne med), Sture Lindgren & massa nya vänner som de har fått sedan de flytta till Hörnefors, bla Köhlers Som för övrig höll ett fantasiskt tal i kyrkan direkt till pappa. Jag hoppas att du låg på soffan på Micke och Sussans "kudde" och kike på oss.

Sen var det gamla Ex till både mej å Brorsan. Challan och Kent hade inte med sig någon blomma, utan Challan la en snusdosa på soffan en lös ETTANS såklart. Herregud vad mina tårar spruta då! Snacka om att känna Kennet! Sen la hennes Man ett fiskedrag. Helt galet fint!! 

Ja sen var ju pappas Bror Tony där med hela sitt fotbollslag… Hahaha De är så härligt att det inte bara är vi som är en hel arme! & min kusin Mikael med fru. (de som hade gjort kudden)

Tack alla (har säkert glömt nån, det ber jag så klart om ursäkt för)


Vill såklart Tacka Malin Jonsson för att du tillsammans med Kantorn Jenny Lindberg gjorde detta så magiskt som det blev!!

 

 

Vi ses Pappa Kennet en Kennet!!

Etiketter:

12 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  Helt enkelt underbart vackert.

  Begravde min man för tre år sedan med min egen tanke på hans och hans liv.
  Känns gott att fler har förstått att man själv styr begravning inte prästen etc.

 2. Ann-Louise Larsson

  Fantastiskt skrivet med en inlevelse som även får mig som utomstående att bli rörd. Olles omgjorda låt var underbar och jag förstår att inget öga var torrt när den sjöngs. Snusdosan istället för blommor säger väldigt mycket om din far och om vilken fantastisk människa han verkade vara. Sorgligt nog fick jag aldrig lära känna honom. Sköt om varandra nu. Kram.

 3. Cecilia Brönemyr

  Svar till Lisbet Olofsson (2012-11-18 06:24)
  Härligt att höra, ja jag har sett att pappas begravning går runt på Facebook nu för att visa att det är människan som bestämmer inte ”kyrkan”

 4. jocke

  Du är bäst Lillasyster Cecilia Öberg. Fan va bra de blev,Lite synd att farsan missade årets grej.Fast han satt säkert me Roine o tog en öl på läktarn. Malin Jonsson ett magiskt inslag med sin sång. Alltså de här kommer ingen glömma och gubben ja han kommer de berättas om,en speciell gubbe som fick ett speciellt slut tack vare dig Kråka!

 5. Cecilia Brönemyr

  Svar till jocke (2012-11-18 18:24)
  Hörru jag är gift å heter BRÖNEMYR hahaha Men jag är helt säker på att pappa låg på soffan å kike på oss och skratta sitt härliga kluckande skratt. Som jag sa på FB så har jag bara samlat ihop familjen Öbergs minnen till en liten box och gett dem till Malin som tillsammans blev magiskt!

 6. Cecilia Brönemyr

  Svar till Helena Nilsson Springare (2012-11-18 21:34)
  Ja vi ville ju att han skulle få den begravningen han ville och var värld och jag tror att pappa är nöjd där han sitter och kika på oss 😉

 7. Challan

  En lös Ettan va de första jag tänkte på då de va tal om vad som skulle läggas fram. Snus med guldkant ska de va på en dag som helt och hållet var hans dag, och jag vet ju han gärna ville ha ETTAN 🙂 men som sagt fin snus. Kecke lade upp ett Öringsdrag som symbol för dom fiskar Kennet drog upp dagarna innan han gick bort. Det är ett fint minne de han skrev den dagen på sin FB sida och för att alla ska förstå så skriver jag det han skrev

  ”Ha vyrre nea ån å fick lix en öring storleken ä beronde på vem som fråg”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.