Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Tiggarna, vems ansvar, mitt eller ditt?

De här med att bo i Stockholm är verkligen inte min grej. I helgen som var har ju jag å Alfan varit i Stockholm.  När vi var på jakt efter vårt hotell så gick vi lite fel, blev en omväg på närliggande gator på ca 10-15 min. Under den tiden såg vi 7 tiggare. 7 TIGGARE!!! Men inte de vanliga som man brukar sitta och se otvättade med slitna kläder och en filt runt sig. En kartongbit med tex texten: Hjälp en hemlös att få mat för dagen. Nä nu sitter unga människor som inte pratar svenska gungandes, ser lätt drogade ut och säger pleace, pleace , pleace!! De byter plats med varandra. Vi gick väldigt långa sträckor  efter klassiska shoppingsstråk och råka gå på samme tiggare vid ett flertal tillfällen. Hur visste vi att de va samma. Jo denne tiggare kunde knappt gå upprätt och fötterna (läs skorna) var totalt inåttrampade ungefär som om han gick på fotkulan på insidan av foten. Eftersom vi gick flera dagar börja vi iakta denne person och prata med dem vi träffa där nere om denne man. De berättade att det finns klipp på Youtube där denne man haltar hemskt och andra sekunden springer denne iväg från stället…..  Vi här uppe har sett på Nyheterna under hösten om detta problem och för vem är detta ett problem?!? Jo de ”riktiga” tiggarna de känns som de är bortjagade från deras inkomstkälla. Jag hade några guldtior liggandes i min jackficka och de lämnade inte sin plats förens rätt sent på lördagen när vi träffa ett par som sålde Situation Stockholm och såg väldigt slitna ut. Mina guldmynt flyttade ut ur min ficka och ner i deras burk. Jo jag vet att guldpengarna mest troligt går till någon sorts av knark. Men utan deras knark överlever de inte som deras liv ser ut just då. (mina tankar mina Tankar!)

 

Nu tänker ni men de utlänska då…. Rasist. Nej för tusan. Jag skulle vilja hjälpa dem oxå men som en som bor där nere sa. Sociala hjälper dem hem och hjälper dem med kläder och mat. De kändes ju lite bättre då. MEN de jag egentligen vill ha sagt är. Varför är vi så penga fixerad i denna värld, vore dey inte bättre att gå tillbaka till en byta tjänster med varandra samhälle än denna otroligt kränkande värld. Alltså bara det att måsta sjunka så lågt i sin egen självkänsla att måste räcka fram handen och tigga…. De är noll värdighet i det. Nä fy. Känns surt att just nu sitta å blogga på en svindyr samsung, dottern sitter med paddan och sonen tittar på betal disneykanal…

20131124_103900

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.