Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Måste ni sätta er på ”eran” plats på fikarasten??!?

Blev lång helg på jobbet helgen som gått. Torsdag15 till 16:30 igår tisdag har jag i princip bott på jobbet. Ja hade handledarträff igår vilket var intressant! Vår kursledare pratade om att det var viktigt att berätta för våra elever och studenter om våra oskrivna regler. (jag grubblade om vi hade några när hon säger) Som tex hos oss, vi berättar var alla sitter i fikarummet, det vore ju jättepinsamt för eleven om den råka sätta sig bland läkarna eller sekreterarna Och på fikat sitter vi vid ett bord och vid lunch vid ett annat. (Jag dog av skratt inombords och kunde verkligen inte hålla mig utan sa högt och tydligt) På riktigt? Du skojar inte nu??? Jag jobbar med människor med autism och där jobbar vi för att bryta rutiner och fixidéer. (Salen brast ut i skratt) En annan boendehandledare säger högt Rutiner är till för att brytas. Hahaha.

Så ni inom sjukhusväggarna är det så på era fikaraster att ni måste sätta er på ”eran” plats annars blir det ”pinsamt”

3 kommentarer

  1. Fia

    Ja det finns vissa avd där läkarna sitter på ena sidan och ssk samt usk sitter på ena sidan. dock kan jag säga att både på iva och barn4 så jobbar läkare, ssk och usk/bsk så nära varann så där sitter alla på olika platser och äter, fikar och pratar om allt möjligt. jag har ibland varit tvungen att läsa på id-kortet för att veta om det varit en läkare, ssk eller bsk. =) men under praktikperioder har jag sett dessa uppdelningar.

  2. Igelkottmamman

    Jag känner också igen uppdelningen. På vissa ställen är det tydligt uppdelat, men på dom flesta ställen verkar man få sitta var man vill. På onkologen där jag ska börja sitter alla blandat som tur är (utom läkarna som hade eget lunchrum!?!). Men det är inte bara inom vården. Allra värst tycker jag att det var på en ICA MAXI när jag sommarjobbade där några somrar. Ett bord för ledningen, ett för dom som jobbade ute på ”golvet”, ett för kassörskorna och ett för städpersonalen. Nåde den som satte sig fel där eller ens försökte tänka tanken att bli golvpersonal om man anställts som kassörska! Horribel stämning!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.