Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Umeå kommun låter det bara förfalla.

Finns ett hus/stuga vid Nydala som kallas Vitterbo, finns bild längre ner.

Vitterbo har funnits i Socialtjänstens ägo under många år och nu har det fått stå och förfalla trist nog.  För Många gruppboende/Personer med Personligaassistenter och kortidsboenden hade ett sånt här hus varit guld tex att få byta miljö för en natt eller ett skogsäventyr något dygn.

Vad jag vet så fick ”huset” 50.000kr för några år sedan för att rustas upp men inget hände och pengarna försvann i nått hål som behövde dem ”bättre”

Detta vore väl ett fantastiskt projekt för tex Viva resurs. Finns nog många män och kvinnor i fas 3 som skulle kunna tänka sig rusta upp detta hus.

Tror att de väntar nu på att det ska bli val och vilka hus som ska rivas & så verkar det ha varit de senaste 8 åren. Jag vet att när jag börja jobba inom dagligverksamhet handikapp runt 2000 talet  så var jag där några gånger. Minns att någon DV grupp sov över där med brukare inom autism området. Det skulle aldrig gå nu med våra lagar om  dygnsbryt/11 timmars dygnsvila.Om det är bättre nu? Ja visst är de det i många fall, vi personal har mycket mera kunskap och förståelse. Men ibland känns det som vi alla blir lite väl 4kantiga och skulle behöva någon som sandpappra av våra hörn.

Kom igen nu och rusta upp detta fantastiska ställe som Dagligaverksamheter kan utnyttja på dagen & boenden av alla dess slag kan utnyttja kvällar och helger. Tänk sommarhalvåret, fantastiskt hade det varit!!

Screenshot_2014-09-04-17-44-34

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.