Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Delaktighetsmodelen ett fantastiskt arbetsverktyg

Har tidigare berättat att jag och en kollega från Dagligverksahet i Umeå påbörjat en utbildning i Vägledare och Handledare i Delaktighetsmodelen. Denna modell börjades användas 2007 i Malmö av bla Ann-Christine Gullacksen. Hon är modern till denna modell. Under vår utbildning var det till vår ära just hon som flugit upp från Skåne för att utbilda oss. Jag har efter utbildningens första två av tre tillfällen sugit i mej Matrial som kan hjälpa mig att bli trygg för att både hålla i en Slinga (som det kallas) och för att senare till våren hålla i utbildningar för att utbilda handledare som ska hålla i egna slingor.

Vi ser potential i denna modell både inom LSS, äldreomsorg och skola. Det handlar om att göra den ”svaga” rösten hörd i grupp mot personal som oftast bestämmer saker och lägger upp olika regler men glömmer de viktigaste….. ATT FÖRKLARA VARFÖR!!!

Detta händer även hemma hos mig. Att jag och Alfan gör regler för våra barn utan att förklara varför. Ja hur tänker man då lixom. Så detta tankesätt får mig att tänka även hemma. Ja nu är man bara människa och orkar inte alltid hålla mig lugn och pedagogisk hemma. Är på ett märkligt sätt lättare som Jobb Cilla. Antar att det är mindre känslor med i det hela.

Ja nog om hemmet.

Nu hoppas vi såklart att politikerna runt oss här i Västerbotten ska få upp ögonen runt denna modell och vill liksom många andra kommuner få i det i styrkortet och som en del av det politiska målet om delaktighet i sitt eget liv. Tveka inte att höra av er till oss eller googla på Delaktighetsmodelen för att få mer info.

Boktips för dagen är Delaktighetsmodelen -En väg mot empowerment.

Uppföljningsstudie av erfarenhet från Skåne,  av Ann-Christine Gullacksen och RoseMarie Hejdeal

1443818350096

 

1443818293306

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.