Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Ge fan i min Timbank!

Jag har förstått att Timbanken missbrukas av flera chefer genom åren om jag förstått kommunal rätt. Vilket har gjort att kommunal klippt kontraktet att ha timbank för oss inom umeå kommun. En del jublar?!? Inte Cilla. Jag har inte haft chefer som utnyttjat Timbanken!  Om jag har sagt det till kommunal. Givetvis inte eftersom jag varit nöjd. Om jag borde ha sagt det till kommunal? Ja tydligen. Jävla skit. De vill ha bort den inom tre månader. Vad de gör med oss som använt den som är tanken. Jo jag ska berätta några exempel.

Har en kollega som känner stor press på sig att inte ta mer än EN jävla vecka semester pga att denne måste jobba igen sin timbank. För vad händer annars om tre månader Jo denne får betala tillbaka timmarna denne ligger minus.

Hur jag använt Timbanken genom åren. Jo man har samlat på sig timmar under en längre period och tagit ut timmarna tex när jag varit på resa. Om mina jobbarkompisar får lida. Javisst precis lika mycket som jag när de åker i väg och tagit beslutet om att gå minus istället för att ta semester.

Att lägga ett önskeschema med turernas olika  längder har krävt att vi har plus och minus tid. Annars innebär det att vi kommer att göra extra tid utanför våran bemanningsgraf. Alltså när Inte våra brukare behöver oss. Vi kommer att ha ännu konstigare arbetstider och brukarna på boendet jag jobbar på tappar kontinuiteten på våra pass byten och överrappoterings tider. Just nu har de stenkoll och passar tex på att duscha medans vi ändå är ”borta” för de vet att mellan då och då är ändå personalen ”borta”.

Jag fattar inte hur de kan ta ett sånt här beslut utan att gå ut med det innan.

Min timbank och mitt önskeschema gör ju att jag kan ha en fritid. Ett önskeschema utan plus & minus tid kommer att krångla till det hela vilket kommer att sluta med att vi inte orkar lägga energin i att önska. Ja vi jobbar faktiskt alla dagar på året , julafton som vardag, lite frihet vill jag ändå ha. Det är då man funderar om det är dax att sadla om. Men jag älskar ju mitt jobb. Ska detta få förstöra min kärlek till mitt jobb……

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.