Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Hjältehelgen – Succé i mina ögon

Våren har verkligen rusat fram och vips är det sommar. Har bara två arbetspass kvar sedan tar jag semester. För sonens skull (och min egen) är jag nästan ledig i två månader. Känns gött och välbehövligt! Hjältehelgen blev i mina ögon succé. Hinderbanan gick på ett vips att bygga, visst blev det några småmissar som tåls att göra bättre nästa år.

Vattenhindret som var två stycken som gick parallellt med varandra, ett var anpassat för rullstolsburna och deltagare som gick med rullator. Tror dessa deltagare fördubblades från förra året. Vilket gör oss bakom Hjälteloppet riktigt glada att så många vågar utmana sig själv och sina rädslor.TACK Till Brännbollslaget plakat pirat och Jonathan.

Målgången är som ni vet ni som varit på plats ett gatulopp som vaktas av Eddy Bengtsson (Elgringo) och Virena Andersson (Spider). Virena gjorde sitt 3 år i Hjälteloppet blev utnämnd till Hedersmedlem. Eddy var ännu mera Eddy i år och skojade med alla i sin närhet, först är många deltagare lite rädd för honom sedan älskar dem Eddy. I årets gatulopp fick Eddy och Virena sällskap av Andreas Neuman från Tv4 programmet Vinnarskallarna. Han hade verkligen ingen aning vad han sagt ja till. Kanske bra det. Vi trodde han skulle bli lite sen till loppet så vi hade två inhoppare. Linus och Frida – uttervägens hjältar. Frida hade så roligt att hon struntade i att springa loppet. Linus deremot körde både loppet och va Gladiator.

Dag två hade vi massa olika paraidrotter som alla var välkomna att prova. Vi fick besök av Brandkåren, Stefan Holmberg från TV 3 program Frusna vägar.

Jonas Dahlbergs dans blev faktiskt succé. Första svängen tömde han hela stället. Jag ”passade” på att filma. Sonen passade på att prova Elhockeyn igen. Han blir mer och mer sugen på att börja lira på riktigt. Vi får se hur han tänker till hösten.

Hjältebanketten blev som vanligt en MAGISK SUCCÉ!! Det är något speciellt när det är så mycket blandat folk, hjältar, personal, föräldrar, alla som arbetat runt hjältehelgen och våra super fina Kändisar.

Representanter från Svenska Downs syndrom föreningen delade ut årets UPP pris till Uttervägens hjältar, Cilla och John

Motiveringarna lyder

”Det första priset är till personer med Downs syndrom som genom praktisk handling visar initiativförmåga och vilja att utveckla sig själva samt banar väg för andra.

Årets pristagare i denna kategori är Uttervägens Hjältar. Juryns motivering lyder;

”Uttervägens Hjältar, Frida Molin, Hanna Helmersson, Nina Johansson, Joakim Säfvenberg, och Linus Lundström, utmanade sig själva och omgivningens fördomar med intensiv träning för att kunna tävla i Toughest. Som ett lag hjälpte de varandra att klara de tuffa hindren. De tränar mycket och har nu genomfört flera lopp tillsammans. I Hjälteföreningens Hjälteträning hjälper de andra personer med eller utan funktionsvariation att träna. Uttervägens Hjältar visar att med mod, envishet och samarbete så klarar man långt mer än många trott.”

Det andra priset tilldelas personer som har stor betydelse för att personer med Downs Syndrom blir accepterade som fullvärdiga samhällsmedborgare och lyfter fram möjligheterna som finns för personer med Downs Syndrom.

Årets pristagare i denna kategori är Cecilia Brönemyr och John Gröntvedt. Juryns motivering lyder;

”Cecilia Brönemyr, boendehandledare, och John Gröntvedt, tränare, har tillsammans hjälpt de boende på Uttervägens gruppbostad att genomföra ett individuellt anpassat träningsprogram för att klara hinderbanan Toughest. De har bildat Hjälteföreningen för att kunna erbjuda träning för flera och ge Uttervägens hjältar möjlighet att växa som instruktörer. Föreningen arrangerar ett eget hinderlopp som vuxit till en helg i Umeå med aktiviteter för personer med eller utan funktionsvariation. Cecilia och John har tillsammans Hjältepodden och arbetar på flera sätt för att sprida sina kunskaper och erfarenheter, med målet att öka tillgängligheten av fysisk aktivitet för personer med funktionsvariation i hela landet.”

SUPERFINT, eller hur?!

 

Vi ska inte sticka under stolen med att vi hade velat haft ännu fler deltagare än vad vi fick. Samt att våra politiker visade sig och kanske är funktionärer nästa år. Vi hade som vanligt med Nordmalings kommunalråd Madeleine Jakobsson och hennes Center kollega Kerstin Sjöström. Men Glada att alla hade en rolig upplevelse och helg.

Vi funderar hur vi ska nå den yngre målgruppen, har ni några förslag?

Att besöka alla skolor och fritids har flygit förbi vår hjärnor. Men hjältehelgen är något vi gör ideellt bredvid våra vanliga jobb, så tiden saknas.

Kranskommunerna hoppas vi på nästa år. Vi hade en hjälte från Vännäs med, Skellefteå kom med en hel bil med hjältar. Hatten av för Emma, Sara och Anne som reser med tre Hjältar från Göteborg andra året i rad.

Vi vill såklart tack Umeås näringsliv och Föreningsliv att vi återigen kan göra hjältehelgen till en succé. På våran hemsida, Facebook och Instagram kan ni se alla som hjälpt oss!

Hjälteloppet kom ca 120-130 deltagare. Många av dem som satt på läktaren eller fanns vid loppets sida hoppas vi ska våga prova nästa år. Som sagt loppet är anpassat för alla. Prova på dagen är svår mätad eftersom den numera är gratis. Hjältebanketten tror jag faktiskt vi närmade oss 140st.

Ett extra stort tack till Andreas Neuman, Virena Andersson och Eddy Bengtsson att ni gjorde målgången oförglömlig. PS Eddy jag kanske har pratat med brandförsvaret inför nästa års utlovade vattenkrig. Hahaha hämnden är mer än ljuv denna gång. Mer Bilder finns på Sociala medior, sök efter Hjälteföreningen, Hjälteloppet och Hjältehelgen.

cof

oznorIMG_4481

 

7 kommentarer

 1. Stefan

  Hjäkteloppet i all ära men inte ok att en av Gladiatorerna använt steroider. Ingen förebild. Men bra arrangemang.

 2. Stefan

  Har inget emot hjälteloppet. De flesta som tränar för att bli stora de har dopat sig. Doping är också utbrett bland motionärer tyvärr.
  Deltagare i hjälteloppet är hjältar och visar att alla kan.

  • Cecilia Brönemyr (inläggsförfattare)

   Oj det var verkligen att dra alla över en kam. Lever med en rätt stor man som dessutom är rätt stark. Känns sådär att tänka så. Kalla mig blåögd men ibland är det dumt att kasta ur sig saker man inte har bevis på. Ha en trevlig dag. Välkommen förbi på nästa Hjältelopp och heja på alla hjältar som deltar. Som du säger är det ett fantastiskt lopp.

 3. Stefan

  Att doping är rätt utbrett bland motionärer är ingen nyhet. Givetvis drar jag inte alla över samma kam.
  Vad har ni för belägg att så inte är fallet?

  • Cecilia Brönemyr (inläggsförfattare)

   Det är ingen som åkt fast för doping än fast testerna varit rätt täta, vad har du för belägg och bevis? Jag lyssnar gärna på fakta som stämmer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.