Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Hemmasittare är det något man väljer?

Självklart inte enligt mig.
Har grottat ner mig i fakta artiklar, poddar och radioprogram om barn som är hemma sittare, hur löser alla familjer detta är min fråga? Går de ner i arbetstid, vabbar eller utnyttjar flextiden på jobbet.
Hur löser man detta ekonomiskt?
Många poddar jag lyssnat på som handlar om hemmasittare säger föräldrarna samma sak. SKOLAN LÄGGER ANSVARET PÅ FÖRÄLDRARNA, de anmäls till soc för att de är opassande som föräldrar.
Vad har skolan för ansvar i detta och vad har de för utbildning i olika diagnoser och anpassning, styr pengar över barnkonventionen?

Vad hände med smågrupper som jag själv gick i antagligen pga min dyslexi och de andra hade nog både adhd och andra outredda diagnoser.
Detta med hemmasittare blir allt vanligare. Att sitta stilla i bänken är inget nytt utan har funnits i skolan under minst 100år. Vad som är nytt är inlärningskravet, hur gör man ämnen intressanta för barn med exempelvis högfungerande autism och deras special intressen.
Var på en föreläsning med paraskidåkaren Zebasian Modin, han berätta hur han lärde sig punktskrift, något han var helt ointresserad av att lära sig. Med fotbollstabeller låg högt på listan, för att kunna läsa dessa måste han kunna punktskrift. Ja ni fattar vart jag vill komma.
Detta är en viktig grupp människor som vi verkligen borde prioritera. Måste ju vara bättre att jobba förberedande än när hemmasittandet fortsätter upp i vuxna livet. Kom igen Sverige, vi kan bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.