VERNISSAGE!!!

Av , , Bli först att kommentera 4

Så var det dax. Här följer förberedelserna + vernissaget i bilder.

Inslagna bilder med tillbehör för upphängning.

Men hur? Mått, mellanrum och linjer diskuteras.

Frida visade sig vara en fena på att räkna ut, och ta ledningen över hängningen. Snyggt jobbat Frida!

Utan vattenpasset, hur hade det sett ut då? Ögonmått till all ära, men inte i detta sammanhang.

Frida mäter och Peder skruvar.

Personalen på Hedvigs Hörna-vilken service-Tack! Här ser vi Anna.

Vernissagesnacks!

Klart för besökare! Efter många timmars jobb-äntligen är bilderna på plats.

En jämn ström av besökare kom förbi för att se bilder och diskutera utställningens tema: "Man vet ju vem man är…även som arbetslös"

En lunchmacka med dryck för att fylla på energiförrådet.

Klockan 16.00-sa vi hejdå till varandra-mycket nöjda och stolta över det vi åstadkommit.

Skrivet av: Susanne Perneholm

 

Bli först att kommentera

Fjärilar i magen

Av , , 2 kommentarer 0

Vernissage idag, klockan 12-15, Hedvigs Hörna i Kungspassagen!

Här står Peder och Frida och beskådar det första fotot på väggen. Men vad föreställer det? Kom och se!

Foto, manipulering i Photoshop, och inlägg: Gunilla

2 kommentarer
Etiketter:

Det ljusa rummet

Av , , Bli först att kommentera 0

Fotograf: Frida Boström

Tyckte det var dags att Frida fick bidra med ett foto också. Det här är Lars och Peder, under ett av våra möten inför utställningen.

/Gunilla

Bli först att kommentera
Etiketter:

Lilla julafton, kanske?

Av , , Bli först att kommentera 0

Susanne i full färd med att packa upp våra fotografier, inne på Hedvigs Hörna.

Foto och inlägg.: Gunilla

 

Bli först att kommentera
Etiketter:

Dan före doppare dan…

Av , , Bli först att kommentera 1

Klockan tickar…tiden går…spänningen ökar…vi håller fokus på uppgiften.

Att skapa och genomföra ett evenemang kräver mer än många tror. Det är många timmars arbet bakom ett lyckat evenemang. Allt ifrån att sätta syfte och mål, till programblad, marknadsföring och produktion. Det är skönt att vi är flera stycken som delar på uppgifterna.

Det är en härlig känsla att snart får vi skörda det vi sått!

Idag kl.16.00 har vi stämt träff för att hänga fotoutställningen. vi hoppas på att vi kommit ihåg allt vi behöver. Om inte, tur att vi befinner oss i centrum och affärerna fortfarande har öppet så vi kan komplettera i fall något ligger kvar hemma eller saknas.

Igår fick jag ett positiv telefonsamtal från FK som gärna ville låta deras kunder ta del av vår inbjudan, men även personalen hade visat intresse. Samma sak på AF.

 

Det känns som om fler än vi tycker att temat för utställningen är aktuell och intressant.

Vi har även skickat ut pressmeddelanden till media och hoppas på gensvar, men konkurrensen från övriga aktiviteter under Kulturnatta är stor.

Dax att åka iväg och lasta bilder, lister, texttavlor och annat smått och gott.

Skrivet av:Susanne Perneholm Initiativtagare

Bli först att kommentera

Monteringsdax

Av , , Bli först att kommentera 2

Idag onsdag var det dax att montera textplattor. Något som Lars fick demonstrera eftersom han gjort ett antal gånger tidigare.

Ser lite roligt ut med vita handskar på, som om det är "handpantomim" på gång!

Väldigt smidigt att montera textplattorna på en förklistrad kapaskiva.

Vi fick även lära oss att det är viktigt att både hålla ett jämt tryck på linjalen samtidigt som man med stadig hand ska skära med stadig hand.

För Gunilla och Peder var det premiär. Här har Gunilla klarat av steg 1- lagt sin textplatta på plats och strykt ut alla luftbubblor.

Därefter skulle väggfästerna monteras. det blev en hel del måttande och sågande. Under tiden mina gruppkamrater ägnade sig år det, tog jag en runda på stan för att sätta upp våra afficher. Jag passade även på att lämna inbjudningar på lite olika ställen, bl.a på AF.

Har precis kommit hem efter en kort information till personalen på Hedvigs Hörna, där vi håller vårt vernissage. De hade personalmöte i kväll så det assade utmärkt att jag kom och berättade lite kortfattat. Jag tycker att det är viktigt att personalen känner till vad utställningen handlar om och historien bakom, för att dom ska känna sig bekväma om de blir tillfrågade om den när vi inte är på plats. Utställningen kommer att hänga där till den 7 juni.

Detta är en bild från Umeå Camping där personalmötet höll. Här följer några bilder från inredningen. Så snyggt!

Är jag inne eller ute?

Programbladen är också klara och inlämnade för tryckning, skönt. Vi är snart i hamn, fantastiskt!

Skrivet av: Susanne Perneholm – Initiativtagare till Camera Lucida

Bli först att kommentera

Inbjudan

Av , , Bli först att kommentera 2

Inbjudan – en sådan måste vi ju självklart ha, samt affischer för att marknadsföra oss. Vi vill ha många besökare på vårt vernissage!Jobbet med inbjudningarna föll ju på oss "tjejer", och vi gjorde ett förslag. På fredagens möte gick vi igenom layout, färger, placering av vår logga samt våra samarbetespartners loggor. Allt för att vi gemensamt ska stå bakom det som bär vårt gruppnamn: Camera Lucida. Jag kan tycka att det är en styrka att vi är väldigt olika som individer och ser saker från olika perspektiv. Det innebär att det vi gör får en bredd och djup eftersom alla vi är med och delger våra åsikter och bidrar med våra kunskaper.

Vi hade gemensamt bestämt att vi ville ha Peders dörr som bakgrundsfoto, men sen finns det ju 1000 möjlighter med Photoshop! Ibland är det inte alltid bra med för många valmöjligheter.

Foto: Susanne Perneholm

Dörren på bilden är jättehäftig, men vi valde faktiskt en bild närmare orginalet. Nu är allt inlämnat på tryckeriet för avhämtning i morgon vid 14-tiden. Det ska bli spännande! Vi kommer att få möjlight att dela ut inbjudningar imorgon vid ett evenemang som Unionen arrangerar.

Det är fantastiskt att vi på bara 2 månader har satt ihop hela denna fotoutställning. Från tanke till handling i verkligheten!

Skrivet av Susanne Perneholm

Bli först att kommentera

Annonsen inför 21 maj (VF, VK)

Av , , Bli först att kommentera 1

Kommunikation är svårt

Av , , 1 kommentar 2

Jag, Gunilla och Susanne skulle träffas kl 18 för att få till en inbjudan. Efter att jag och Gunilla väntat på Susanne i ca 15 min beslutade vi oss för att ringa henne och höra om hon var på väg. Det visade sig att hon satt i rummet bredvid… Så kan det gå! Sedan gick det bättre. Efter 2,5 timme och nästan en chokladkaka kände vi oss nöjda. Sedan får vi se vad Lars och Peder tycker…

När jag kom hem var jag tvungen att sortera lite. Nu är det 73 mail i mappen Camera Lucida som är mer eller mindre viktiga. Och sex punkter till nästa möte som är om ca 12 timmar. Nu är det bara sömnen som saknas, så är jag laddad för nästa möte.

Frida

1 kommentar