150 000kr för en hund?

Det låter ju helt sjukt. Ja, att lägga ut sådana summor menar jag. Tänk vad man kan köpa istället. Husvagn, sommarstuga, ny bil, lyxkryssning i karibien – säkert också en lägenhet om man hittar någon billig (självklart beroende på var man bor).

Nu är det ju inte så att man lägger ut hela beloppet på en gång. Om man inte köper en svindyr hund förståss utan jag läste en artikel där det stod att en hund som blir ca 12 år har kostat i genomsnitt 150 000kr.
Först trodde jag att det hade blivit fel på någon nolla eller så, men sedan började jag tänka efter och siffran kan mycket väl stämma. Det stod att det var ca 30 000kr första året, vilket innebär ca 10 000kr per år restrerande. I de pengarna ingår väl försäkring, mat, ev vaccinering, avmaskning, hundklubbsmedlemskap, nyttosaker såsom koppel och liknande, leksaker, tuggben osv. Utöver dessa pengar ligger eventuella veterinärskostnader, tävlingskostnader, kurser osv. Tror inte att de räknas med i grundsumman. Vilket gör att för många hundägare blir totalsumman mycket högre.

Är det då värt det?

Självklart!

Allt handlar inte om kronor och ören. Det handlar också om livskvalitet. Jag är medveten om att det kostar pengar men det jag får tillbaka är obetalbart. Så visst är det värt det. För mig i alla fall 🙂

Etiketter: ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.