Kommunhuset – Nationalpark?

Nu är jag både konfunderad, orolig, tveksam och arg! Har kommunhuset i Sorsele blivit en nationalpark? Inget får förändras och ”stör ej”! Dessutom verkar det som att den är belägen i Nordkorea!

Jag vet att ni politiker (och kanske fler) är jätteless på mig och även på andra som tycker något som har med politik att göra. Ni tycker att vi bara gnäller och är negativa. Men snälla nån … det är ju ni politiker själva som skapar situationen! 

Tänk så här: vi som valt er har ju gett er ett fyraårigt förtroende att åstadkomma nåt med vår kommun – helst då något positivt. Vi vill att ni ska använda det förtroendet på ett kreativt och öppet sätt. Vi har vår fulla rätt att ha åsikter – OFFENTLIGT – om hur ni förvaltar det förtroende ni fått! Vi vill få information, vi vill kommunicera med er, vi vill att ni lyssnar och ställer vi frågor vill vi ha svar. Det är väl ganska självklart, eller hur? 

Tiderna förändras – det finns nu ett verktyg som gör att vi alla kan kommunicera och vara med i en konversation. Det är därför du och alla andra som vill kan läsa just det här. Man skriver några ord, trycker på en knapp och så är det tillgängligt för alla! Det är ju hur bra som helst. Varför är man från politikerhåll så rädd för det? Ja vi kan bara spekulera!!! 

Att använda den makt vi gett er, till att sätta munkavle på oss är skrämmande och förmodligen rättsligt helt fel. Inte bara jag är drabbad har jag nu förstått. Det är där Nordkorea kommer in ifall nån undrar. Och ni ser ju hur bra det funkar i Sverige där vi trots allt befinner ossJ 

Vad som händer inom kommunhustes väggar angående yttrandefrihet vet jag inte men mycket tyder på att någon/några bestämt en ”policy” vilken innebär att är man politiker eller tjänsteman i Sorsele kommun får man inte blogga eller offentligt svara på kommuninvånarnas frågor. Om så är fallet så är det allvarligt – och återigen förmodligen ett rättsligt fel som begås. Jag hoppas innerligt att ni politiker och tjänstemän som är intresserade av att kommunicera med oss kommuninvånare och väljare förstår att ni har er fulla rätt att göra det. Oavsett vad vissa av era kollegor anser. Se på t.ex. Umeå hur många politiker där som bloggar och försöker hålla kontakt med väljarna. Till och med kommunalrådet har fattat vikten av kommunikation. 

Det är bara fyra år till nästa val och ska vi ha det så här så kommer då jag att avstå från att rösta kommunalt. Har för mig att det var ganska lågt valdeltagande i Sorsele. Det kan ju finnas en anledning!!! Å andra sidan – finns det nån politiker som visar intresse av att kommunicera med oss så kommer den att vinna många röster! 

I Sorselelyftet är det skrivet så här: ”För att Sorselelyftet ska få ett positivt genomslag krävs framför allt ett starkt engagemang och en stark framtidstro hos kommuninnevånarna, politikerna och tjänstemännen och att alla känner delaktighet men också ett ansvar för framtiden”. 

Det är kanske den absolut viktigaste punkten i Sorselelyftet! Dessutom är det bara NI politiker som kan skapa förutsättningarna för det ni vill att vi alla ska känna – FRAMTIDSTRO! 

Mitt förslag är att ni gaskar upp er (finns det ordet förresten?) och tar ett par timmar i KF eller KS och fundera över vilken roll ni har i kommunen och hur ni ska agera för att skapa en konstruktiv dialog med oss och framtidstro!

NI HAR BOLLEN!!! 

Skickar med en länk också: http://blogg.vk.se/ingvarnaslund  ”Rätten att kontakta media”.

 

4 kommentarer

  1. Gunnar

    Jag tycker det är helt otroligt att det inte är någon från kommunen som bemöter det du skriver. Tydligen så är man av den åsikten att om man tiger ihjäl problemen så försvinner de…
    Skandal att en sån bra blogg som denna inte får någon respons. Inte en kommentar. Skäms politiker.

  2. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Gunnar (2010-12-06 18:28)
    Hej Gunnar
    Personligen är jag inte ett dugg förvånad att ingen från kommunen hört av sig. Och att komma nu blir ju bara konstigt. Nä jag tror precis som du att de försöker lösa ”problemet” genom att bara tiga. Det kanske har funkat tidigare. Men inte nu längre! Man får väl bara hoppas att de också inser det! Och börjar arbeta utifrån en ny och öppnare strategi:)

  3. Anton Johansson

    Har inte varit inne och läst på sidan nu på ett bra tag, men vill ändå ge mitt svar på dina åsikter. Visst du kan tycka det är synd att ingen politiker kommenterar dina inlägg. Men för drygt en vecka sen var det kommunfullmäktige med allmän frågestund då man som invånare har chansen att ställa frågor till de förtroendevalda. Inga frågor fanns då. Hur det ska tolkas får var och en göra.
    Det är i varje fall system som finns idag som ger varje förtroendevald möjligheten att både lyssna och besvara frågorna direkt, det tycker jag fortsättningsvis också är ett bra sätt att skapa dialog.

  4. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Anton Johansson (2010-12-07 02:20)
    Hej Anton och länge sen sistJ
    Jasså var ingen där? Hmm…?! Det kan ju då vara läge att börja grunna på varför? Och hur man i dag – snart 2011 – ska hitta kommunikationsvägar med kommuninvånarna och väljarna.
    Det jag tagit upp i denna blogg handlar om vår yttrandefrihet samt det här med öppenhet och kommunikation.
    Jag har aldrig skrivit under med pseudonym så det finns fler som ”undrar” och vill ha svar på sina frågor. Hinner inte mera nu – jobbet kallar:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.