Utveckling…

Läste det här med ny flygplats i Vilhelmina samt alla de kommentarer som inkommit för och emot fram tills nu. Hur ska man tänka? Lokalt eller regionalt/nationellt? Jag vill tänka regionen "västra Västerbotten"! Tänk vilket utbud som finns och vilket utbud som skulle kunna skapas om allt knöts ihop infrastrukturellt! Nedan har jag skissat på några alternativ som jag tycker vore intressanta – både för bilande och flygande besökare. Vilket / vilka alternativ som är bäst vet jag inte men alternativ 1 OCH 3 OCH 4 OCH väg till Sagadalen tycker jag ser spännande ut!!! 

Karta: hitta.se

Nu kanske många tänker att det uppstår konkurrens mellan de OLIKA turistföretagen. Jo men det är ju bara bra – det skapar utveckling. Och så får företagarna en helt annan möjlighet till paketering  om det tillgängliga området blir större och därmed innefattar fler upplevelser/aktiviteter. Jfr när ni själva varit på charterresor. När man kliver av planet så åker folk åt olika håll! Alla ska sola, bada och ha nöje men på OLIKA platser.

Våra politiker ska ju inte själva vara entreprenörer utan ge dessa så bra förutsättningar som möjligt. Personligen kan jag tänka mig att om politikerna i Sorsele med grannkommuner GEMENSAMT skulle se möjligheter i ett regiontänk med en bra infrastruktur så tror jag att det skulle vara genomförbart. Man får med sig Länsstyrelsen och bör med en GENOMARBETAD gemensam presentation ge sån övertygelse uppåt att man skulle kunna hitta lösningar på de reservat som hindrar all utveckling.

I Vilhelminafjällen och i Tärnaby/Hemavanområdet så är det ju hela tiden en utveckling på gång. I Sorsele är det inte så. Men vi skulle komma i ett helt annat läge om vi blev mer tillgängliga! Ja vi kan inte konkurrera med de andra vad det gäller häftiga skidbackar och häftiga nöjen, även om vi har skidbackar som till viss mån drar folk, men vi kanske kan presentera det mera genuina. Det finns ju flera stycken samer inom kommunen som ser möjligheter med att få visa upp sin kultur. Sedan har vi Vindelälven och fisket. Och förmodligen jättemycket MERA. Vet ni till exempel att Vindelälvssträckan mellan Råstrandsforsen och Beukaforsen är Vindelälvens bästa laxfiskesträcka? 

Ja det var väl allt för denna gång. Fick nog inte med allt jag tänkte.

Vi hörs:)

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.