En eloge…

måste jag bara nu ge till Paul Keller för hans otroliga engagemang för att utveckla Sorsele. Det har nu gått precis en vecka sedan jag var på River Hotell och lyssnade på hans visioner och idéer samt de idéer som framkommit tidigare under veckan. Förra onsdagen (när jag var där) kom det också en hel del nya. Har först nu hunnit börja smälta vad mycket Paul åstadkommit på så kort tid. Som jag ser det så är mycket väldigt genomförbart om Sorseles näringsidkare är "på". Och det verkar ju många av dem vara. Jätteskoj!  Ju fler desto större blir möjligheterna! Då kan det finnas en utvecklingsmöjlighet helt plötsligt:) Hoppas innerligt att det finns entreprenörer som antingen nappar på någon av de idéer som framkommit eller får nya utifrån allt som nedtecknats från förra veckan. 

Det är bara så synd att informationen om förra veckans möten angående Vision Sorsele inte nåt våra politiker!!! För om de känt till detta så skulle de flesta av dem självklart varit där! Om inte alla så iaf någon kväll. Bara för att få känna på en positiv atmosfär och få lite insikt i och förstå hur en del av Sorseles medborgare och företagare tänker framåt. 

Därför tänker jag lägga ett nytt förslag till Paul. Tydligen behövs det någon i den tänkta "organisationen" som tar direktkontakt med våra politiker och informerar dem om vad som händer utanför "de röda väggarna". Informationen ska ges "öga mot öga" och helst ett påskrivet papper där de medger att de fått information. Blir användbart inför nästa val.

Det är tragiskt att vi är i den situationen! Tiden går fort och det är snart val igen. Att Landstinget nästa mandatperiod kommer att vara befriad från sossar och miljöpartister från inlandet tar jag för givet. Och som det ser ut i dagsläget hittar jag ingen politiker i Sorsele att rösta på i kommunvalet. Ja möjligtvis en då:). Vart finns engagemanget och kommunikationslystnad med medborgarna/väljarna? Att jobba "i det tysta" inger inget större förtroende hos mig iaf. Än mindre att tysta de som vill ha kommunikation med OSS och är intresserade av hur VI tänker! Har en känsla av att innan nästa val så har många väljare ganska klart för sig vilka som vill "jobba i det tysta" samt tysta (både politiker och medborgare) contra vilka som vill kommunicera/utveckla. 

That´s all folks:)

 

3 kommentarer

  1. Martin N

    Problemet är väl att om vi blandar in politikerna/kommunen så kommer ju allt detta som Paul gjort ta mycket mycket längre tid. Ta bara de här med digitala skyltarna, hade det gått genom kommunen hade vi fått vänta å vänta å vänta…Det är kanske inte politikerna eller kommunen i sig som är felet utan snarare all denna byråkrati som finns.
    Bara en tanke från mig!

  2. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Martin N (2011-12-09 22:47)
    Hej Martin …och helt rätt:) Politiker ska vara politiker och entreprenörer ska vara de som har idéer och genomför dem. Men politikerna ska i mångt och mycket se till att det skapas bra förutsättningar för verksamheter – både egna och andras – för att skapa utveckling. Det jag inte förstår i det här fallet är att ingen politiker av eget intresse eller av ren nyfikenhet var på något av dessa möten. Det är ju vid sådana här tillfällen det skapas positiva ”känslor”. Och jätteroligt att det redan planeras för skyltarna:) Det visar ju att Pauls ansträngningar har gett nåt. Funderar själv hur man ska kunna vara med och bidraga med nåt:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.