Grattis Lisa

Ja nu tror jag inte att Lisa Miskovsky läser min blogg. Men grattis till finalplatsen i Melodifestivalen iafJ. Lite glad, rörd och stolt blir jag som har fått jobba med henne i fyra år. Tre år på högstadiet och fortsättningsvis som någon sorts manager och chaufför för hennes tjejrockband. De var bra och de hade bra med spelningar. Och mycket fick de lära sig. 

Nu har hon gått direkt till finalen i Melodifestivalen med en låt som inte har den där hooken som egentligen krävs. Låten är inte katchy heller. Men vilken musikalisk kvalitet!!! Personligen blev jag lite överraskad att hon överhuvudtaget gick direkt till final. Måste bara ge svenska folket en eloge där. Att Danny skulle gå vidare var väl som nästan klart på förhand. Låten var det kanske inget fel på och definitivt inte koreografin. Men han sjunger ju jättesnett i flera partier i låten. Och det är INTE kvalitet. 

Men det känns inte som det viktigaste för mig just nu och här i Sorsele! Lisa Miskovsky och många fler fick en otroligt bra ”utbildning” i Umeå. Vi musiklärare jobbade med dem, musikskolan jobbade med dem och de musicerade på kvällarna i olika former av studiecirklar. Själv höll jag och min kollega i en som hette ”Musik & Scen” tillsammans med ett tiotal handplockade musiker som lärare. Det var jättemånga barn/ungdomar som var med där. Vi hade många elever från kranskommunerna så det blev mycket skjutsning för föräldrarna. Och där fanns Lisa som elev på både sång och gitarr och dessutom med sitt band. Dessutom tog hon pianolektioner privat om jag inte missminner mig. 

Ett annat namn som är högaktuellt från Umeå just nu är ju Tove Styrke. Nu har inte jag personligen fått jobba med henne men det är irrelevant. Det viktigaste är att de får utvecklas med hjälp av kompetent hjälp. 

Dit jag vill komma är att i Sorsele finns det också ”embryon” som har ”det”. Precis som Lisa Miskovsky och Tove Styrke haft vilka definitivt har satt Umeå på ”kartan”! Men vad har våra barn och ungdomar i Sorsele för möjligheter att utvecklas inom musiken eller annan kultur? Varför finns ingen musikskola/kulturskola där deras personliga utveckling kan möjliggöras??? 

Läste på vk.se att Karin Israelssons förslag på att avvisa VLL:s önskan om att Sorsele kommun skulle gå in och ta delar av deras kostnader för akutvården inte föll i god jord. Då kan man ju undra för vilka pengar, och hur många, kommunenstyrelsen är beredda att satsa där? Det visar ju bara på att det finns tydligen ett ekonomiskt utrymme till ett och annat. Varför inte lägga pengarna på en musikskola, två tjänster helst, i stället för att börja bära Landstingets kostnader och ansvar!?!? Det kommer på sikt att bli mycket dyrare!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.