”Tystnaden” – av Sorsele Kommun

Så har ännu ett dygn i tystnadens tecken från våra folkvalda förlupit. Finns det någon opposition i Sorsele? Svar – NEJ! Om det funnits någon sådan så skulle de definitivt i denna otroligt viktiga och turbulenta fråga ha märkts av i media – här på webben eller i tidningar – på ett eller annat sätt. Min slutsats är att vi har bara ett parti i Sorsele och det är det parti som för tillfället sitter i någon form av majoritet! Fy fasiken vad tråkigt!!!  Och dessutom samhällsfarligt vilket påvisas just nu! VART FINNS C, M, KD och MP? Varför hörs och syns ni inte??? ”Är man tyst så håller man med” så ni står i mina ögon inte ett dugg högre i kurs än S och V. Jag tycker att det är fruktansvärt skamligt! OCH KONSTIGT? 

Kan det vara så att politiker i Sorsele bara är intresserade av röster och en kommunalrådsplats, så veckan före valet är man ute och visar upp sig och pratar lite. Ja om man inte sitter på älgpass då förstås! Man pratar om allt man vill göra och vård, omsorg och skola ska man verkligen satsa på! Apropå skola: hur går det med ombyggnationen? Och de stackare som då blir valda och ska måsta in i kommunhuset tappar totalt talförmågan så fort de stigit över tröskeln!!?? 

Karin Israelsson (C) reserverade sig enligt protokollet mot förslaget och det högaktar jag henne för. Jag har hoppats på att hon i sin blogg skulle klargöra för oss vad som egentligen händer nu. Men ingenting ännuL 

Eftersom ni politiker totalt ignorerar oss som valt er så känner jag personligen att jag kommer att göra likadant mot er. Det är val om drygt två år. Det kommer jag fullständigt att skita i. I alla fall som det känns nu. S och V är inget att överhuvudtaget tänka på!!! Men det finns ju inga alternativ?! Och jag vill inte höra att någon av er nämner ordet DEMOKRATI! För det existerar inte här! Vore det så skulle självklart oppositionen våga yttra sig offentligt! 

Jag är lite nyfiken på det här med en eventuell jävsituation. Det vet man ju inte säkert förrän det prövats i Förvaltningsrätten och då med tillhörande verkställandeförbud. 

Till dig Inger, som i mina ögon befinner dig i den eventuella jävsituationen, vill jag bara säga att detta är absolut inget personligt mot dig. Du är engagerad – och det är kanonbra och behjärtansvärtJ Det är själva situationen som bör synas, tycker jag. 

8 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Sven. (2012-03-21 21:37)
    Hej Sven. Helt rätt:) Tänk dig om medborgarna fick ett parti som jobbar i demokratisk anda…Vilket jätteparti det skulle bli här i Sorsele:) Men vad skulle de befintliga partierna då syssla med?!

  2. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Sven. (2012-03-21 23:08)
    🙂
    Men som politiker i en sådan här liten kommun är det väl endast kommunalrådet som kan försörja sig på politiken? Alla andra måste väl få sin utkomst på annat sätt. Vad jag förstått så är arvoden för möten och sånt inte alltför höga. Tvärtom. Har jag missat nåt?:)

  3. Inger Hellman

    ”Tänk dig om medborgarna fick ett parti som jobbar i demokratisk anda…Vilket jätteparti det skulle bli här i Sorsele:) Men vad skulle de befintliga partierna då syssla med?!”

    På din fråga vad alla andra partier skulle göra då så har jag svaret – de skulle aldrig ställa sig i en sån situation så att de inte fick vara med och när ett parti finns som går över alla blockgränser så går de andra ihop, oavsett partifärg för att de partipolitiskt obundna inte ska få några segrar…

  4. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Inger Hellman (2012-03-21 23:32)
    Men hej Inger:) Hmm. Men hur skulle det gemensamma partiet se ut?:) Nu ska jag inte räkna upp namn…men tänk dig själv:) Jag ser fotografiet framför mig där de är uppställda:)))

  5. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Inger Hellman (2012-03-21 23:32)
    Tillägg:

    Om de mot förmodan skulle få majoritet så skulle de nog vara helt ofarliga och inte ställa till det som nu. Deras mandatperiod skulle förmodligen gå åt till att slåss om en kommunalrådsplats:)

  6. Känner mig lurad

    Politikerna är för oinsatta i ärendena för att våga komma fram och svara på frågor.Många av dem har inte läst handlingarna innan sammanträdena.De för över ansvaret på tjänstemännen, när sedan något blir fel så säger de:”Det visste jag inte.Det har jag inte informerats om.”
    För att slippa ta del av medborgarnas kritik så säger de:”Jag läser aldrig bloggar och insändare!”
    Carl-Axel! Du kan skicka in dina funderingar direkt till Kommunstyrelsen, går bra också via mail.Då diarieförs det och blir allmän handling, vilket politikerna är tvungna att svara på (men troligtvis blir det någon tjänsteman som får skriva svaret och politikerna skriver under).Puh..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.