Onsdag den 13 juni

Nu på onsdag den 13 juni klockan 19.00 ger elever från Vindelälvsskolan en repris av vårterminens avslutningskonsert för allmänheten på Folkets Hus. Alla är hjärtligt välkomna. 

Lite mera musik:) 

Fick en text av en f.d. Sorseleelev. Hon är idag i 20-årsåldern och kanske inte så engagerad i kommentarer och bloggar och sådant vad gäller Landstingets och våra egna politikers engagemang att ”utrota” glesbygden. Men tankarna finns där och den text jag fick, vilken bottnar just i vad som nu händer, gav mig jätteinspiration att göra en låt av den. Det blir även mitt inlägg på ett nytt sätt för jag ställer mig verkligen bakom denna, i mina ögon, fantastiska text. Här är länken:

http://www.youtube.com/watch?v=POHsVhPx0O0&feature=youtu.be

5 kommentarer

 1. Carin H-W

  Det är flera som tycker till om vårkonserten från i går kväll på VK:s sida.

  Jag blev nyfiken efter din blogg om konserten. Och for dit. Jag blev HELT överväldigad över alla de duktiga framträdandena som vi fick vara med om.

  Förutom alla fantastiska sångframträdandena så var ju det vi fick höra MELLAN dom som också var så perfekt på plats. ”Kingen” av kvällen, som jag förstod att han kallas – alltså han med C(?)-greppet på gitarren och världens kortaste sång – och alla de fem (de var väl inga fler?) på EN gitarr! Ja – det fanns många höjdpunkter!

  Synd bara att vi inte fick höra Linda Holmbergs dikt, som du tonsatt och sjungit in, live. Det hade varit en ytterligare höjdpunkt! Den är så bra.

  Vi som var där förstår att lärare som du – det är vad elever behöver för att utvecklas!

 2. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Carin H-W (2012-06-14 20:24)
  Hej Carin. Ja hur svarar man på det här?! Får prova med ett varmt TACK..även om det känns fjuttigt. Vi lärare är kanske inte så vana att få höra så mycket positivt. Där har man nog som musiklärare en viss fördel när man jobbar utåtriktat för det både hörs och syns. Och allmänheten får ta del av det eleverna presterar. Jag önskar att alla andra lärare, i matte, no, so, svenska, o.s.v, hade möjlighet att få känna samma uppskattning. Vi kanske skulle komma dit om vi generellt kunde jobba mera utåtriktat i skolan. Hitta en bra koppling mellan skola och samhälle alltså.

  Angående Lindas text som jag tonsatte och spelade in så är inte min tanke att det är jag som ska sjunga den. Finns andra som gör det mycket bättre:) Jag sjöng in den nu bara för att den känns så högaktuell. Och än mer träffsäker har den ju blivit sedan Lennart Holmlund nu offentligt tagit ställning för Landstingets agerande och på det sätt han uttrycker sig på.

  Tack för att du/ni kom på konserten:)

 3. Carin H-W

  Ska erkänna att jag inte såg till någon. Men jag var så överväldigad av det vi fick höra så det kan jag ha missat!

 4. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Carin H-W (2012-06-14 21:38)
  Jag såg ingen heller. Inte då någon av de jag vet hur de ser ut. Men det kanske beror på att hela ”familjen” inte kunde närvara och då vågar man inte gå dit själv med risk för att stöta sig med dom andra. Det var ju dessutom gratis! Nästa gång ska jag erbjuda dem varsinn Kexchoklad i entrén om de kommer. Nu har de haft tre tillfällen som de missat!!! Det var ju samma sak när Paul Keller introducerade Vision Sorsele. Fast då hade de fem tillfällen! Jag begriper inte hur de är funtade!

  Om man som politiker är så totalt ointresserad av våra barn, ungdomar och utveckling ska man inte heller beklaga sig över att ungdomar i någon större utsträckning vill flytta tillbaka till Sorsele. ”Vår framtid” som det så vackert heter!

  En av mina frågor den 25 juni till våra politiker kommer just att bli vilka satsningar som kommunen gjort på barn och ungdomar de senaste 5 – 10 åren. Och vilka planer har man för framtiden? Så det kan de ju redan nu börja ”forska” i. Att föra över den frågan till BUN kommer jag inte att acceptera!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.