Till Bo Brydsten, Sorsele och Inge Näslund, Malå

Så här skriver Nicklas Sandström i sin blogg: Samtliga ledamöter från Socialdemokraterna i landstingsfullmäktige fick för första gången även möjlighet att ta ställning till hur de ser på avvecklingen av vårdplatserna i Dorotea och borttagandet av ambulansen i Åsele. http://blogg.vk.se/nicklassandstrom/2012/06/21/tuff-debatt-om-landstingsplan-men-aven-tydliga-stallningstagande-fran-s-om-akutsjukvard-830377

Ingrid Oscarsson återger ungefärligen vad som sades då och vilka som tog chansen att säga nåt. Länk till hennes blogg är http://blogg.vk.se/ingridibellvik/2012/06/21/sagt-pa-landstingsfullmaktige-i-umea-20-juni-2012-830586/?kommentera&app#kommentera

Bo Brydsten, Sorsele och Inge Näslund, Malå , ni hade båda möjlighet att ställa er upp och berätta för de tillresta Dorotea- och Åseleborna att samarbetet med Landstinget är bra. Ni har ju båda tillgång till avtal och skulle kunnat avdramatisera hela situationen som nu är.

Inge Näslund skulle kunnat berätta att det blir inga extra kostnader för Malå kommuns skattebetalare att behålla ambulansen där! Och Bo Brydsten skulle kunna ställa sig upp och berätta att utifrån avtalet mellan VLL och Sorsele så blir det inte heller några skillnader varken i vård eller kommunal ekonomi.

Varför valde ni att vara tysta? Ni sitter ju på svaren på det som Dorotea och Åsele inte har.

  1. VARFÖR TOG NI INTE TILLFÄLLET I AKT ATT LUGNA DEM OCH FÖRKLARA EFFEKTERNA AV SAMARBETET MED VLL?!
  2. FÖRKLARA FÖR OSS SKILLNADERNA I VÅRDEN/AMBULANSTILLLGÅNGEN FÖRE OCH EFTER DET NYA AVTALET MED VLL!
  3. DESSUTOM SKULLE NI VÄL HA VUXIT REJÄLT INOM PARTIET! VILKET TILLFÄLLE NI HADE! VARFÖR VALDE NI ATT VARA TYSTA?

Enklast för er är att ni svarar på de tre ovanstående frågorna direkt här. Om inte så blir det en skriftlig fråga till respektive kommunhus som diarieförs och ni MÅSTE svara! Och ert svar är offentligt så det lägger jag sedan ut på min blogg. Svar här inom en vecka annars blir det skriftligt!

Nu kan jag önska er alla en glad och trevlig midsommar för nu hinner jag nog inte grubbla och skriva mera om det här före midsommar.

 

6 kommentarer

  1. Urban Vallström

    Ur Lennart Holmlunds mun har det under hela hans politiska karriär kommit mindre begåvade uttalanden allt som oftast. Sen klankar han ner på de som vill svara på hans inlägg med att dessa är fascister och saknar insikt hur ett samhälle ska fungera, jag har provat att kommentera på hans blogg men Lennart publicerar bara kommentarer från personer som delar hans åsikter.

  2. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Urban Vallström (2012-06-24 20:53)
    Men han måste ju vara populär ändå varför han sitter kvar och gjort så nu under några mandatperioder. Innevarande är väl hans sista och nu gäller det att ”rädda” så mycket som möjligt till Umeå. Och Landstinget har ju med sina pengar möjliggjort mycket av det som han har ”åstadkommit”. Självklart gillar han inte offentliga ”mothugg”. Det är han inte van vid. Ja inte våra politiker heller:)

  3. Undrande

    Får du nåt svar av den där Brydsten? Eller har alla krypit under gråsosse-filten?
    Order Eko i Sorsele kommun verkar fylla fler funktioner, det är bara frågeställarnas ekon man hör, aldrig någon som verkar ge ett bra svar. Tänker nu närmast på det (S)tyrande partiet med dess (V)aga följeslagare…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.