Tänk vad tiden går fort när man har det skönt

Vilken underbar semester/vila det varit denna som……denna…. denna….period. Vad årstiden ska kallas vet jag faktiskt inte. Forskningen inom det här med miljöförstöring är lite hit och dit beroende på vem/vilka som forskar! Och i vems intresse! Personer kommer och Gore. Vart tog han förresten vägen efter det att han fick Nobelpriset i sitt miljöengagemang? Tänk om det är så att för att skapa dessa tvivelaktiga ”miljövänliga” alternativ som Botniabana, vindkraftsparker och så vidare förstör vi mera än vad de kan ge tillbaka. Vad säger forskningen om det? Och hur ekonomiskt är det? Finns det någon som kan överblicka helheter i dag? Eller är man så specialiserad och fokuserad på sin egen nisch att man lever i ett tunnelseende. Eller ett ännu bättre uttryck som jag läste för det – sugrörsseende! Ett mycket bra och aktuellt exempel på just sugrörsseende är ju LandstingetJ Hoppas innerligt att Doroteaupprorets namninsamling ger det antal namn som behövs för att visa att NU ÄR DET NOG!

Vad har hänt i övrigt i denna mellanperiod mellan vår och höst då? Jo vi har haft ett par trevliga veckor i Råstrand med två mycket välbesökta paltmiddagar ute på vår holme. Dessutom har vi haft andra arrangemang som allsång, familjedag, tjejkväll och medlemskväll. Mycket trevligt har vi allt haft. Som förtydligande kanske jag ska förklara att det finns de som tror att eftersom vi har en tjejkväll så är medlemskvällen endast riktad till det manliga könet. Så är det absolut inte! Beror bara på hur man uttalar medlemskvällJ Det är en öppen kväll för alla medlemmar i vår intresseförening.

Holmen Gungar var jag involverad i under fredagen på utescenen och det var ju en fantastisk kväll. Lite rutinerad börjar man ju vara så iförd långkalsonger, undertröja och vinterjacka så tror jag att jag var en av de få som inte behövde frysa. Men oj vad jag beundrar publiken – och artisterna. Publiken satt kvar – sommarklädda – ända till programmet vid 21.30 tiden var slut på utescenen. Det måste bara betyda på att det var väldigt hög kvalitet på det som presenterades från scenen. Det kan jag instämma i! Bra jobbat arrangörsteametJ Måste bara få ge en extra eloge till Josh (Joshua) Stenmark. Att det i en och samma person finns förmåga att vara jättebra och sympatisk domare för småstjärnor och talangjakt, vara konferencier och dessutom en lysande artist är inte många förunnat. Hoppas att han finns med fler gånger.

Sorsele kommun har något intressant och spännande på gång – en tillväxtenhetschef! Det ligger ju väldigt rätt i tiden måste man väl säga. Men när man läser vad uppdraget går ut på så förstår man att Lugnet inte passar in eller överhuvudtaget har all den kompetens som man söker till Sorsele. Hennes kompetens verkar ligga på ett ytligare plan. Personligen är jag väldigt nyfiken på den person som besitter all den kompetens som kommunen efterfrågar. Lugnet själv blir arbetslös och tillgänglig nu – hon får sparken! – men får ändå tre årslöner av våra skattemedel??? Jag tror baske mig att vi måste göra ett ”Doroteauppror” till!!! Hur kan sådant bara vara möjligt? Hon har misskött sitt jobb och borde i mina ögon i stället ställas till svars för sitt sätt att missköta jobbet och våra skattemedel. För vanliga människor ute i arbetslivet skulle det kunna innebära ett åtal. Men sådant finns inte om man hamnat i den ”skyddade verkstad” som högt anställd inom offentliga sektorn innebär! Nää – vi ska fortsättningsvis överdrivet försörja henne i tre år till!!!??? Är det fler än jag som inte fattar? Undrar hur mycket vi ska betala Rastad, Ylipää, Olofsson . m.fl. när de (om de) får sparken för att de misskött sitt jobb!

Mycket positivt tycker jag det är att vi fått en ny bloggare som parallellt med Kinna verkligen marknadsför Sorsele – och mycket i bild med jättetrevliga små undertexter. Tänker så klart på Christer Nordenström. Nu har kommunen två personer som ideella marknadsförare. Både Kinna och Christer borde på något sätt få en roll i tillväxtenheten. Kanske finns fler också men nu läser jag bara de som bloggar på vk-sidan.

Till sist så ser jag fram emot fortsättningen på vårt kommunalråds bloggande. Borde vara nåt på gång nu när semestrar börjar vara överJ

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.