Vad händer?

Någon som vet om vi har några politiker nu? Hörs man inte, syns man inte…ja då finns man inte heller! Vad gör dom nu för tiden???

Jag hörde en rätt rolig kommentar för ett par dagar sedan: ”Jag såg kommunalrådet på ICA i Blattnicksele! Hon lever då i alla fall:)”

Om man är inne och läser protokoll så hittar man några namn i alla fall. Men vad händer? Vart finns visionerna? Vart finns kommunikationen?

Undrar om Kinna fått någon feedback från våra politiker på det sätt hon marknadsför Ammarnäs? Eller om det nu är så att våra politiker inte läser bloggar av princip, så kan de ju inte heller inse värdet av hennes bloggande?

Själv skrev jag ett förslag om musikskola på distans. Definitivt en kommunal angelägenhet. Jag hade nog förväntat mig att någon av politikerna skulle tagit kontakt för att få veta mera om min idé. Men så blev det naturligtvis inte. Den ende som hörde av sig var Thomas Hartman från Region Västerbotten. Så här skrev han bland annat:

Tanken med musikskola på distans är ju lysande och skulle kunna vara ett utmärkt exempel på projekt som någon eller några inlandskommuner skulle kunna driva och utveckla under kommande programperiod. Troligen är idén intressant ur ett europeiskt perspektiv då avstånden i form av restid är stora såväl i glesbygd som i stad”.

Tänker nu ta kontakt med Åsele eller Dorotea kommun. Kanske någon av dem är intresserade av att vara med och utveckla idén.

Det är bara att konstatera att politiken är ”död” i Sorsele! Tyvärr!

Det finns i min värld TVÅ saker som kan förändra den negativa spiral som Sorsele är inne i nu och vilka positivt skulle förändra förutsättningarna för kommunen:

 1. en fjällväg mellan Tärnaby/Hemavan och Ammarnäs. Den, tycker jag, även ska gå till Sagadalen! Då är hela länet ”sammanbundet” och tillgängligt! Varför ageras det inte? Tillsammans med övriga berörda kommuner! Det finns ju nu ett Region Västerbotten som kan vara med och framföra ett förarbetat förslag till Länsstyrelsen!  

 1. en utveckling på Nalovardo med stugor, lägenheter och restauranger. En skidbacke som används i juniorSM sammanhang måste absolut vara marknadsföringsbar! Varför ageras det inte?

Kommentarer tack så att vi får igång en dialog om vad som är utvecklingsbart i kommunen. Fokusera dock inte på politikerna för de verkar inte vara det! 

6 kommentarer

 1. Sorsele-bo

  Ja det här med Nalovardo är verkligen utvecklingsbart! Jätte-fina backar för hela familjen!! Till helgen åter-kommer mina vänner från Umeå, med sina ungdomar, som när barnen var små upptäckt Sorsele och Nalovardo och som återkommit varje år sedan dess! Har hört många utifrån säga ”Men…vilka fina backar ni har i Nalovardo för hela familjen
  och ingen PR ut till andra kommuner finns om detta!”
  Ja, det sprider sig mellan familjerna…men nog kunde det marknadsföras bättre!!
  Vi som vet hjälper till…men inte räcker det!

 2. Sara

  Hej! Du har så rätt i allt du skriver om politikerna och kommunen, precis som du skriver så är politiken död i Sorsele, jag önskar och hoppas att politikerna och tjänstemännen tar åt sig av det du skriver och att dom tar sitt förnuft tillfånga och inse att dom trots allt är valda av folket.

  Tack för bra blogg!

 3. Carl-Axel Otterhall

  Svar till Stefan (2013-01-10 09:29)
  Hej Stefan. Ja det har jag också undrat. Skulle vara så intressant att veta vad som händer på den fronten i dag. Vi behöver verkligen något sådant POSITIVT att resonera om. Hoppas innerligt att kommunen är på! Fast jag vet inte vad jag ska tro. Vet ej heller hur långt man kommit i sina planer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.