Landstinget är för fantastiskt…not

Så har man kravlat sig upp efter fem dygns mer eller mindre ”koma” och orkat sätta sig vid köksbordet och starta upp datorn igen. Jo det känns som en evighet sedanJ

Tyvärr är det inte några positiva saker man möts av när man kommer in på vk.se: ”Norrtågs fordon klarar inte en krock med älg. Fronten på tågen är så klent byggd att den spricker och går sönder vid en älgkrock. Vid två tillfällen har Norrtåg fått ta fordon ur trafik för reparation efter älgkrockar, rapporterar SVT:s Nordnytt.

— Jag vet inte hur tillverkarna har tänk. De verkar räkna med att vi bara har myggor och kaniner runt spåret, men vi har både renar och älgar, säger Kenneth Backgård, styrelseledamot i Norrtåg som drivs av landets fyra nordligaste landsting”.

Kenneth Backgård, bland annat ordförande i Norrbottens Sjukvårdsparti och som synes styrelseledamot i Norrtåg, visar väl med sitt uttalande hur illa ställt det egentligen är inom hela koncernen – från Landstinget ner till Norrtåg och Botniatåg! Han undrar hur tillverkaren har tänkt? Borde han inte undra hur beställaren tänkt!?

Om man googlar lite så kan man läsa hur imponerade alla är av komforten när de fick provåka Coradia Nordic X62. Hur kan man bli så förblindad av komfort att man leasar tåg för runt en miljard utan att veta att de fungerar i vår miljö? Och i fall att man ställt krav på att tågen t.ex. ska klara av norrländsk vinter – vilket dessutom i kravspec. måste förklaras vad det innebär – och det visar sig att de inte gör det så bör väl köpet gå tillbaka!? Men inte när det sker under offentliga sektorn? I detta fallet med S vid rodret. Jag fattar bara inte!!!

Men tillbaka till älgarna. När jag såg dessa vackra tåg på bild första gången – ja vackra är de – så var faktiskt min första tanke att de klarar inte av en kollision med ett rådjur utan att fronten blir skadad. Hur ser de ut efter att ha plöjt igenom en renhjord? Och en älg måste ju demolera fronten totalt! Det syns ju hur tydligt som helst! För att missa det måste man tydligen ha någon koppling till Norrtåg!

För att säkerställa tågen från vilt och tamdjur någorlunda så finns ju viltstängsel vilket jag tagit för givet var uppsatt längs Botniabanan åtminstone. Men vad jag förstått av vk så är det inte så. Så i och med just detta tåginköp har en ny kostnad uppstått: VILTSTÄNGSEL! Vem ska betala det? Staten, kommuner eller Landstinget? Ja skattepengar blir det hur som helst!

Jag ifrågasätter skarpt uppköparens – Norrtågs – kompetens att överhuvudtaget hålla på med tågtrafik när man visat sådan inkompetens i samband med upphandlingen! Och då får du Tomas Hartman komma med dina ”experter”! För de är INGA experter som alla nu kan se!!! Förmodligen hellre köpta personer av Alstom! Att Norrtågs styrelse inte kan hantera situationen är tragiskt! Men de styrs ju utav Landstingen! Våra fyra Landsting (S) som nu bränner miljarder med skattepengar på en väldigt dyrköpt vision om att skapa komfort i stället för funktion!  

Jag anser att detta är ett gravt övergrepp i hur våra skattemedel ska användas! Och lägger man till detta VLL:s sätt att hantera sjukvården i länet genom futtiga besparingar vilka drabbar orter och individer hårt så kan jag inte tänka mig att S kommer att få en enda röst i Landstingsvalet 2014! Möjligtvis från de som tycker det blir viktigare med viltstängsel runt järnvägarna än en fungerande sjukvård i länet! Och möjligtvis från de som fann ett bra alternativ i frågeställningen angående folkomröstningen som Folkinitiativet arbetat fram. Det blir rimligtvis inte många heller.

Så jag ser det som en självklarhet att vi slipper Peter Olofsson, Lennart Holmlund, m.fl. i ledande regionala positioner kommande mandatperiod:)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.