Frågor till Anders Ågren (M) Umeå

Har skrivit några frågor till Anders Ågren, kommunalråd (M) tillsammans med avgående Lennart Holmlund (S) i Umeå. Detta utifrån hans blogg http://blogg.vk.se/agren/2013/08/11/intressant-reaktion/. En replik till Lennart Holmlund där Ågren lyfter fram en massa gott som alliansregeringen gjort för bland annat Västerbotten. I verkligheten är nog Västerbotten endast Umeå för Umeåpolitikerna!

Jag tror det är oerhört viktigt för oss inlandsbor – eller alla som finns utanför Umeå – att följa det politiska resonemanget där. Där finns många av våra representanter i Riksdagen! Om man till Ågrens resonemang lägger Holmlunds åsikter om inlandet så börjar man förstå varför vi står inför det förfall vi gör i dag. Tänker på sjukvård och infrastruktur framför allt.

Nu kan man ju tänka att dessa två politiker av naturliga skäl syftar på politiken i Umeå men det jag reagerade på var Ågrens svar där han hyllar Alliansregeringen generellt vad gäller satsningar ovanför Stockholm och inom vård, omsorg och skola vilket vi alla väl borde märkt av!

Jag hoppas innerligt att Ågren tar med min kommentar i sin blogg och ger tydliga svar! Lägger ut den även här..

 

Hej Anders. Nu blir jag lite nyfiken på det du redovisar i denna blogg. Tacksam för svar på de frågor jag har:

1. Ett gott ledarskap kräver mycket erfarenhet. Inte minst arbetslivserfarenhet. Det har absolut Lennart. Du har varit gymnasielärare i två år. Har du andra arbetslivserfarenheter? Eller vilka kvalifikationer anser du att du har? Retorik räcker inte!

2. Alliansregeringen har satsat så mycket på välfärd att kommunerna går plus inom vård, skola och omsorg skriver du. Rekordöverskott till och med??? Kan du förtydliga detta!

3. ”Rekordnivåer på satsningarna på infrastruktur: väg och järnväg. Allt detta har självfalllet också kommit Västerbotten till del”. Här har du gjort ett vanligt misstag som Umeåpolitiker. Västerbotten är till ytan mycket större än Umeå! I inlandet märker vi inte av något av det du nämner! Eller vet du något som vi inte vet?

4. Varför driver ni politiker det här med Norrbotniabanan så hårt? Är det för att ni ser framför er att få skapa ännu fler organisationer som ni ska ”härska” över? Eran verksamhet med Norrtåg och Botniabanan har ju hitintills inte varit speciellt lyckad! TVÄRTOM!!! Börja med att styra upp den verksamheten innan ni tänker vidare. Det är skattemedel ni leker med och vi i inlandet tycker kanske att måttet håller på att vara rågat! Vår infrastruktur förfaller på bekostnad av era ringleder, Botniabanor, Kvarkentrafik och så vidare! Hur ser du på det?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.