Kungligt besök

Visst är det trevligt att kungaparet officiellt gör ett besök i länet och till och med inlandet får vara med! Nu är de ju ganska bekanta med hur det är här ute i ”vildmarken”. Trevligt på så sätt att så många ville få en skymt av dem.

Detta är något för våra rikspolitiker att ta efter. Har Reinfeldt lämnat E4:an när han någon enstaka gång varit uppöver landet? Vad gör Glesbygdsverket? De borde väl anordna en kollektiv resa för alla partiledare och i sammanhanget betydelsefulla ministrar och sätta dem i några bilar för att njuta av E 45 för minst en veckas studieresa i inlandet!

Minst ett stopp i varje kommun där de får möta företagare, kommunchefer och politiker i uppräknad ordning utifrån deras tidsschema. Det skulle förmodligen betyda avsevärt mera än att Glesbygdsverket själva åker runt med Inlandsbanan. De kan ändå inte åstadkomma något väsentligt.Fyller Glesbygdsverket egentligen någon praktisk funktion? Någon som vet?

Anders Ågren (M) Umeå har spätt på mitt ”politikerförakt”. Han kom med en del påståenden vilka förmodligen inte riktigt stämmer överens med verkligheten. Jag ställde några frågor som han inte verkar vilja svara på. Vilken slutsats ska man dra av det?

Nu har allianspolitikerna i VLL gått ut med en gemensam skrivelse på Niclas Sandströms blogg. Där uppmanar man oss att rösta för en rättvis sjukvård i hela länet. Men hur ska man rösta då? Det alternativet finns ju inte med! Hur tänker de egentligen då?!

Nedan finns det vi ska rösta om enligt VLL:s hemsida inför omröstningen.

”Omröstningsfråga
Som en del i att nå balans i ekonomin beslutade landstinget 2011 att minska antalet vårdplatser i Dorotea och ersätta den stationerade ambulansen i Åsele med en akutbil.

Vill du ge Västerbottens läns landsting i uppdrag att utforma ett åtgärdspaket för hela länet som innebär att Dorotea får vårdplatser med läkarjourkedja som 2011 och att Åsele får en stationerad ambulans?

De röstande kan svara ja, nej eller rösta blankt.

Som förtydligande till frågan lägger jag till ett uttalande av Peter Olofsson i VK:
”Landstingsrådet Peter Olofsson poängterade dock att det enda omröstningen handlar om är ambulansen i Åsele och vårdplatserna i Dorotea”.
– Att det rör hela länet handlar om att pengarna ska tas någonstans ifrån, säger Olofsson”.

Så vad är det vi röstar om egentligen?

Tänk att Landstinget har pengar till denna extra folkomröstning, vilken skulle kunnat skjutits fram till valet 2014. Helt okej enligt Folkinitiativet också vad jag förstått. Men VLL vill göra den nu!? Det finns INTE pengar till vård och ambulanser men att lägga några miljoner på en folkomröstning prioriterar de?! Jag fattar ingenting!!! Tänk vad mycket enklare det skulle vara om omröstningen gick ut på att få rösta på Landstingens existens eller inte!

Med all högaktning och respekt för alla som är involverade i Doroteaupproret så kan i alla fall inte jag rösta ja den 18 september. Och jag kan tro att det är många som är i den situationen. Detta på grund av att frågeställningen är helt vansinnig! Ingen vet hur andra kommuner kommer att drabbas ifall att man röstar ja! Finns det någon som överhuvudtaget röstar nej på frågan?

Men jag ska självklart rösta! Och det blir blankt bara för att redovisa att jag är engagerad men frågan är helt galen! Jag rekommenderar alla er andra som känner engagemang i frågan men inte kan rösta ja eller nej att rösta blankt då! Men gå och rösta!!! Visa ert engagemang!

2 kommentarer

  1. Thomas

    Glesbygdsverket kan eller ska inte göra något, den myndigheten finns inte längre. Däremot kan frågan riktas till exempelvis Tillväxtverket 🙂

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

      Tack Thomas. Misstänkte att Glesbygdsverket inte fanns längre men hade ingen aning om vad som finns i stället. Verkar vara riktigt med Tillväxtverket som du skriver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.