Folkomröstningen är nära nu!

Snart bara tre veckor kvar till folkomröstningen! Jag är livrädd att att det ur en demokratisk aspekt kommer att bli ett jättefiasko. Och förlorare är ALLA medborgare!!! Vinnare blir troligtvis Peter Olofsson & co!

Först och främst KRÄVER de att minst 50% av oss röstberättigade ska rösta för att de överhuvudtaget ska bry sig!? Sedan har de formulerat frågan så att den inte går att besvara med ja eller nej ur ett mänskligt rättviseperspektiv.

Att Doroteaupproret manar till JA röster har jag full förståelse för. Likadant gör Alliansen i VLL. Poängen där är att då får Peter Olofsson & co svart på vitt att de agerat fel i just vad gäller akutvården i Dorotea och ambulansen i Åsele. Men sen då? Sorsele, Malå, Robertfors, NUS och alla andra som drabbas av deras politik? De berörs inte av omröstningen som frågan är ställd! Ska de vara med och bekosta ett återställande i Dorotea och Åsele ifall att det blir flest jaröster?

Att enbart S och Mp i Landstinget valt att förlägga omröstningen till innevarande 8 september i stället för att avvakta med den till valet i september 2014 är helt och hållet deras eget val. Det är de själva som orsakar extrakostnaden på 10- 15 miljoner vilket uppges vara kostnaden för folkomröstningen. Doroteaupproret och Alliansen har båda deklarerat att det vore lämpligt att spara folkomröstningen till 2014 för att hålla nere kostnaderna! Hur tänker de som leder vårt landsting? Finns det överhuvudtaget någon som helst kompetens vad gäller ekonomi och ledarskap? Finns överhuvudtaget någon ”vikänsla”? Empati?

Jag citerar Nicklas Sandström, Oppositionslandstingsråd för Moderaterna i Västerbottens läns landsting från hans blogg:I dag har jag fått ekonomin för Hälso- och sjukvårdsnämnden presenterad för mig. Det var ingen munter tillställning.Från april till juli hade underskottet i sjukvården vuxit från 33 till 74 miljoner. En av förklaringarna var minskade regionintäkter, ökade straffetläkarkostnader, övertidskostnader, sjukresor med mera. Trots att Socialdemokraterna menar att de vidtagit åtgärder för att få budget i balans så fortsätter underskottet att öka”.

För mig personligen handlar egentligen inte denna folkomröstning enbart om att Dorotea och Åsele ska ”återställas”. Jag ser det som en total förtroendeomröstning för S och Mp i Västerbottens Läns Landsting! De har själva ställt det så! Och de hoppas givetvis på ett röstdeltagande under 50% utifrån frågeställningen!

Men snälla röstberättigad Västerbottning! Ifall att du känner minsta lilla tvivel till hur Landstinget i länet styrs så MÅSTE du bara gå och rösta. Rösta JA eller BLANKT. MEN RÖSTA!!!

De som kommer att rösta NEJ behöver inte uppmanas. De går ändå. Vi vet redan vilka några är. De som på något sätt ”köptes” eller ”tvingades” att rösta för nedskärningarna såklart! Med facit i hand undrar jag hur stolta de innerst inne är av ”Projekt balans” och det resultat som åstadkommits?

Kom att tänka på en sång som kanske kunde framföras i samband med valförättningsställena den 8 september.

Melodi: valfri utifrån egen fantasi:)

Upp till kamp mot sossar och Mp,

sista striden det inte är!

Ty vi alla har samma värde

dock inte för de som styr!

Upp till kamp mot vårat Landsting

striden börjar här!

De ska bort de självgoda sossar

som missbrukat sin makt så väl!

Observera att texten och allt annat syftar enbart på Landstinget i Västerbotten! Hur man röstar i kommun- och riksdagsvalet är en helt annan sak.

Men något måste göras för att få bort S och Mp från ledande ställning inom VLL. Det finns absolut inga garantier för att det blir bättre med Alliansen vid rodret. Det viktiga är att visa att den maktfullkomlighet, ekonomiska inkompetens och brist på insikt utifrån sitt uppdrag som S visar upp har vi fått nog av!!! De har tydligen suttit i makten allt för länge!

SE TILL ATT DU RÖSTAR DEN 8 SEPTEMBER!!! OM DU INTE RÖSTAR KOMMER DET ATT RÄKNAS SOM ATT DU ÄR NÖJD MED VLL!

Avslutningsvis vill jag med en länk bara påminna om hur det lät inför landstingsvalet 2010!

http://www.youtube.com/watch?v=vNi3QU5dKqg

 

3 kommentarer

  1. Solweig

    Som jag ser det är väl frågan egentligen Behöver vi ett Landsting överhuvudtaget? Varför inte riva ”hela rasket”? En helt onödig inrättning. Då blir vi av med allihop – oavsett partitillhörighet.

    Men rösta skall jag.

    Får man rösta om vi behöver ett landsting? Då skulle jag också rösta. Undrar om frågan på röstsedeln formulerats på samma sätt …..

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

      Hej Solweig. Att ”Riva hela rasket” kanske blir en ny nationell folkomröstning. Om man inte från regeringens håll kan organisera om dessa kostsamma jättekolosser.

  2. Thomas Edström

    Jag känner mera och mera att hela denna folkomröstning är riggad till landstingets fördel.

    Det är väldigt många som ej har fått någon röstkort.
    Det är väldigt dåligt informerat om röstningen.
    Förtidsröstningen är bedrövligt dålig då det nästan ej är öppet.
    Dåligt informerat om förtidsröstningen.

    Sedan begär de 50% valdeltagande. Det är fräckt med tanke på ovanstående punkter. Jag är helt med på att 50% kan krävas men då många vid kusten ej bryr sig om vad som händer inlandet så måste en så oviktig omröstning (för kustbornas räkning) göras lätt tillgänglig. Lägg denna folkomröstning på internet också så vi får en bra uppslutning i alla fall.

    Men sedan när vi kommer till just frågan som ställs på valsedeln så kan man fundera vad det ligger för dolda avsikter bakom detta. Någon som har tid och engagemang Bör anmäla detta. Det kan ej vara rätt och riktigt gjort. Frågan kan inte vara rätt ställd när alla personer jag pratat med tolkar det på olika sätt.
    Jag har till och med hört folk säga att de ska rösta nej för att annars kommer ambulansen i min kommun att försvinna och pratar man med nästa person så säger den att de ska rösta JA för att annars kommer ambulansen i min kommun att försvinna.

    Frågan MÅSTE ställas RÄTT. Frågan är väl egentligen inte enbart om Åsele och Dorotea.
    Frågan är väl egentligen om Landstinget kan prioritera bort ”lika vård för alla” där den kostar mera.

    D.v.s Frågan bör i stället vara, enligt mig:
    Får Landstinget frångå begreppet ’lika vård för alla’ och i stället införa begreppet ’alla får samma vårdpeng oavsett behov’ ?

    Kompetensen bakom denna omröstning känns undermålig och någon med kunskap bör granska förfarandet enligt min åsikt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.