Tack Lennart H – nu blir det JA!

De senaste dagarna har jag mer eller mindre blivit övertygad av väldigt bra argument varför man INTE ska rösta blankt, vilket jag tidigare förespråkat, utan att endast JA gäller för att hejda S och Mp:s nedmontering av sjukvården i länet. Jag hade planerat att i kväll sätta mig och skriva lite om det och att jag själv nu blivit övertygad att JA är det enda alternativet. Tydligen är det så att om man röstar blankt så kan det tolkas som att man är osäker och stöder de röster som får majoritet. Och då blir det ju jättefel om nejsidan vinner.

Skrev en kommentar till Lennart Holmlund och det får bli min blogg i stället för att försöka skriva samma sak här men lite annars:) Länk till hans blogg är http://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2013/08/27/rosta-nej-i-folkomrostning-i-landstinget/

”Med direkta kopplingar till Västerbottens Landsting sätter du i denna blogg fingret på problemet med Landstinget/Landstingen! Ert huvuduppdrag är sjuk- och tandvård! Du värnar för utveckling och det gör vi nog alla. Men hur klokt har S byggt upp Landstingskolosserna som med våra skattemedel – till landstinget, till kommuner och till staten – för Västerbottens del ska VÄGA sjukvård mot utveckling av Umeå, kultur, kulturhuvudstad 2014, ringleder, Länstrafik, Botniabanor, Norrtåg, Region Västerbotten och så vidare!?

Tack för denna blogg Lennart. Nu är jag helt säker på hur jag ska rösta:) Det blir självklart JAAAAAAAAAAAA. Jag vet också hur jag ska rösta i Landstingsvalet 2014:) Ni (S) raserade skolan i början på 90-talet och nu står sjukvården på tur! Blir det ett nej vid denna folkomröstning så ligger det helt öppet för er i Västerbotten att totalt rasera sjukvården också!!! Ni har redan kommit långt som det är. Du har ju tidigare uttalat dig om hur du ser på Västerbotten som en region. Väster om Vindeln var det väl inte mycket positivt! Annat än skogen, mineralerna och utrymmet för vindkraftverk då kanske? Annars såg du oss som bor här som bara en kostnad!!!

Du/ni politiker i Umeå (jag antar att det var från de flesta partier) gick ju på en nit när det skulle bli en storregionen av de fyra nordligaste länen. Nu blev det inte så – ännu i alla fall – och Umeå blev inte den ”residensstad” som ni tog för givet. Tänk om ni (S) går på samma nit när det gäller folkomröstningen. Även om jag hoppas att över 50% av de röstberättiga i länet röstar och att ja-sidan vinner så tror jag att risken är ganska liten. Jag kan anta att det var därför som ni i S ville ha omröstningen nu och inte i samband med valet 2014. Ni är beredda att ta kostnaden på 10-15 miljoner bara för att få klartecken att köra ert race med avveckling av sjukvård till förmån för ”utveckling”!

Men lycka till med 2014! Vad jag förstått så värderar ni i VLL samerna och deras kultur rätt högt i det sammanhanget. Värderar ni dem lika högt när det gäller att ge dem förutsättningar hemmavid också? De drabbas också av de nedskärningar som VLL gör i sjukvården för att utveckla framför allt Umeå! Ha det i åtanke när du står där och glänser bredvid vår ursprungsbefolkning inför internationell massmedia! Skulle inte förvåna mig om man får se någon bild på dig i samisk dräkt eller i alla fall i mössa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.