Men så bedrövligt

Fanny Eriksson, Andreas Lundgren och Lennart Holmlund, alla S och Umeå, har nyligen skrivit bloggar där de ”förklarar” varför de röstar nej. Det är faktiskt beklämmande att läsa deras argument. Kortfattat så angriper man regeringen och tar inget eget ansvar och Fanny och Andreas visar tillit till sina partikamrater i VLL och röstar därför nej.

Lennart försöker lägga in något argument i sammanhanget. Han drar till med att ”Akutbilen håller samma klass som ambulansen men är tack vare personalsamverkan billigare för både kommunen och landstinget. Ja-sidan vill ta bort den”.

Ni från Åsele och Dorotea som har insikt MÅSTE bara gå in och kommentera! Eller skriva en egen ”motblogg”. Det är jätteviktigt för hans ord väger tungt för icke självtänkande likasinnade partivänner. Vi har gott om dem i inlandet vad jag förstått.

Varför är det bara Umeåpolitiker som bryr sig i denna fråga? Sorsele och Malå hölls ju fram som förebilder i TV-debatten häromdagen. Hur bra är det i Malå och Sorsele? Har våra lokala politiker redan satt sig på älgpasset? Eller sitter de där hela tiden? Eller finns de överhuvudtaget? Nu menar jag inte enbart kommunalråden utan det finns kanske fler politiker som kan ha åsikter. Även officiellt!!! Eller….?

Vad jag vet så är allt intakt i Malå tack vare att kommunen med kommunala pengar gått in och medfinansierar ambulansen på något sätt! Alla ni som tycker att det är okej att de kommunala pengarna som framför allt är riktade mot kommuners åliggande som skola, vård och omsorg även ska finansiera Landstingets åligganden ska självklart rösta nej!

I Sorsele har sex akutplatser reducerats till två vårdplatser. Ett konstant behov på fyra platser verkar det i realiteten finnas. Vård eller akutplatser har jag ingen aning om. Men det är en beläggning på 150%. Frågan är hur löses det och vem finansierar det? VLL eller kommunent? Samma sak här.Tycker du att det är ok att kommunens skatteintäkter även ska räcka till för att sponsra Landstinget ska du självklart rösta nej!

Om det är någon som har mera eller annan INSIKT så vore jag tacksam för en kommentar.

Varför är det bara S och Mp som vill ha en för VLL kostsam omröstning nu och inte i samband med valet 2014? Tänk att man har pengar till det!!! Jag har mina aningar om syftet! Vad tror du som tänker rösta NEJ och ge dem alibi till att påskynda och legalisera deras nedmontering av sjukvården till fördel för kanske Region Västerbotten, Länstrafiken, Norrtåg, kulturen i Umeå, nya vägsatsningar i Umeå eller vad det nu är de behöver pengarna till!

Du som tänker rösta nej läs denna blogg http://blogg.vk.se/dalnym/

 

 

4 kommentarer

  1. Astrid Karlsson

    Bra bloggat! Men hur är det med skillnaden på ambulans och akutbil? Vad jag mins så arbetade ambulanspersonalen på sjukan och tom som distrikssköterska också innan neddragningen. Var inte det samarbete? Men hur är det nu? Jag har då inte sett ambulandpersonal i tjänst på sjukan.
    Akutbilens 400 ”lyckade” fal är väl ändå ingen tillförlitlig statestik? Alla pengar som både Dorotea kommun och landstinget skulle spara kan väl ingen tro på. Var tog kostnaderna vägen för alla misslyckade akutbilar?
    Jag litar på dej och att du kan reda ut begreppen..

    • Carl-Axel Otterhall

      Hej Astrid. Hittat igen ett av de svar jag skrivit till dig men som inte gått att publicera. Lägger upp det nu iaf.

      Ber om ursäkt att jag inte svarat. Men jag har inget bra svar. Jag vet också att ambulanspersonal tidigare fanns inne på sjukstugan. Svarade i telefon och kanske mera. Jag vet inte om det är på VLL:s sida eller på kommunens. Jag är bara så misstänkt på att detta samarbete som hyllas av Peter O bl.a. kommer att vältra över kostnader och ansvar på kommunerna. Inlandskommunerna alltså. Ju mindre ”sjukvård” det handlar om ju mindre ansvar för VLL med andra ord. Därför blir det mera ”vårdplatser” vilka kommunerna ansvarar för. Visst är det så att VLL köper två platser av Sorsele kommun för drygt 2,7 miljoner med en beläggning på 150%.
      Det är våra politiker som kan träda fram och säga att detta är bra eller detta blev inte bra. Har du hört något från någon av dem?

      • Astrid Karlsson

        Det är ingen ide att fråga våra politiker som är så tysta som bara de kan vara. Undantaget är Lilian Holloway.

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

      Hej Astrid. har försökt skriva flera svar men det funkar bara inte att publicera dem:( Få se om detta går ut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.