Ännu en kommunikatör till VLL

Landstinget söker en kommunikatör!

”Arbetsbeskrivning
Västerbottens läns landsting söker en kommunikatör till kommunikationsstaben. Arbetsuppgifterna innefattar strategiskt och praktiskt kommunikationsarbete, såväl internt som externt. Särskilt viktigt är kommunikationsplanering i olika processer och projekt, mediafrågor, kriskommunikation i landstingets krisorganisation och rapportering från politiska sammanträden. Landstingets kommunikationsstab har ett länsansvar vilket innebär resor i länet. Staben är indelad i olika ansvarsområden och du kommer närmast att ingå arbetsgruppen för planering och media och jobba i nära samverkan med övriga kommunikatörer. Placering i Umeå”.

Det finns alltså redan en kommunikationsstab? Jag blir bara trött! Finns det inga tjänster för en stab som benämns ”Sunt förnuft”!? En sådan stab tror jag skulle göra underverk med våra skattepengar! Inom ALL offentlig verksamhet. Med tanke på Projekt balans så tycker man väl att det vore rimligare att förstärka bland ekonomerna! Eller kanske revisorerna!!!

Vad gör en kommunikatör då? ”En kommunikatör som arbetar offentligt är verksam antingen på en informations- eller kommunikationsavdelning inom kommunen, landstinget, riksdagen eller någon annan myndighet. Inom offentlig förvaltning arbetar kommunikatören med organisationens budskap och varumärke samt sprida information till framförallt medborgare men även media”.

I min enfald så tänkte jag att kan de inte samköra med Region Västerbottens kommunikatör. Men då ser jag att även Region Västerbotten söker ännu en kommunikatör. Denne skall dock – som jag förstår det – arbeta mera internationellt. Har de redan eller håller de också på att bygga upp en stab av kommunikatörer? Och alla ska de avlönas av våra skattepengar! På bekostnad av sjukvården?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.