Nu händer det mycket

Polisen lägger ner förundersökningen av den misshandel som Liza Jonsson (S), Nordmaling, anmälde till polisen i höstas. Varför då?

Jimmie Åkesson (SD) blir attackerad av tårtkastare! Jo det var också ett tag sedan men ändå. Dessutom fick nyligen en SD-politiker i Arlöv, Anders Dahlberg, in en sprängladdning genom brevinkastet. Ja det finns många fler exempel på hur politiker numera attackeras! Tydligen oavsett partitillhörighet. SD verkar vara mest utsatta! Hur tänker folk som agerar fysiskt för att få sin vilja igenom? Eller att hota, skrämma och skada andra som tycker annorlunda än en själv? Dessutom handlar det ju om folkvalda politiker man ger sig på! Min personliga fundering är om det är sjuka personer eller är det sådana som inte förstått att vi lever i en demokrati!? Eller har de inte förstått vitsen med demokrati! Eller har de svårt att uttrycka sig verbalt? Eller beror det på en massa ”bokstavskombinationer” efter namnet? Eller….?

Har man gått i skolan från 1991 (kommunaliseringen och sedermera privatisering) och framåt (1994 kom flumläroplanen) så har ju budskapet från regering, skolministrar, Skolverket och skolledning varit att som elev är du ”oantastbar”! Som elev står du över vuxenvärlden! Vuxenvärlden får rätta sig efter vad du upplever, känner och tycker! Att utvecklas i en sådan miljö som inte har någon relevans till övriga samhället är ju rena lurendrejeriet från oss vuxna. Speciellt från våra politiker som får ta på sig ansvaret för det!!!

Visst finns det många barn i dag som växer upp med diverse bokstavskombinationer. Det är jag fullt medveten om. Liksom att många barn lever i en väldigt splittrad tillvaro med skilda föräldrar och ena veckan hit och nästa veckan dit. Självklart finns det även varierande problem inom kärnfamiljer om man ser det utifrån barnets bästa. Till allt detta ska läggas den utveckling som skett de senaste 30 åren med internet. Med eskalering de senaste 10 åren kanske. Men det får bli en annan lång diskussion:)

Jag vet att inte alla elever nyttjar/nyttjat den möjlighet som de tilldelats av Lpo-94. Den övervägande delen av eleverna tror jag respekterar/accepterar och tar till sig av den undervisning de får. Och utvecklas därefter. Men alltför många elever utvecklas kunskapsmässigt efter eget och likasinnades tycken! Eller av föräldrar vilka av en eller annan anledning inte ”rår” över sina barn. Kan det finnas någon koppling här till varför den svenska skolan de senaste 10-20 åren tappat i världsranking? Den senaste katastrofala PISA-rapporten hoppas jag är en riktig väckarklocka!!!

Jag ser framför mig att det tillsätts en utredningsgrupp bestående av personal från förskolan och lärare från alla stadier. Till och med från gymnasiet. Jämn fördelning mellan män och kvinnor ska det vara. Absolut inga rektorer, specialpedagoger, kuratorer, assistenter eller liknande ska ingå i den gruppen! De får komma in i ett senare skede i utredningen. Om de överhuvudtaget ska vara med i själva utredningen. Jo de behövs i verksamheten men det ser jag som en annan sak.

Nu har i alla fall inte jag någon aning om ålder på de som använder våld mot demokratin. Förmodligen finns det likasinnade i alla åldrar. Men jag kan gissa att det är många 80-90-talister där! Och de finns både på höger- och vänsterkanterna. Eller finns de i mitten? Vad är det som gör att så många som det ändå handlar om hamnar där?

”I söndags attackerades en antirasistisk manifestation i Kärrtorp av ett trettiotal nazister från Svenska Motståndsrörelsen (SMR). Flera personer skadades i samband med bråket och 26 personer med kopplingar till SMR anhölls misstänka för våldsamt upplopp. Trots attacken bestämde sig Nätverket Linje 17 som stod bakom manifestationen att göra ett nytt försök.
Och intresset för att närvara vid söndagens manifestation har vuxit i takt med mediernas bevakning”. Källa Aftonbladet.

Samma källa men annan artikel:”Svenska motståndsrörelsen har funnits sedan 1997 och har sina rötter i den kortvariga högerextrema grupperingen Vitt Ariskt Motstånd, VAM. Flera medlemmar i dåvarande VAM och nuvarande Svenska motståndsrörelsen har dömts för brott. Bland dem finns SMR-ledaren Klas Lund, dömd för dödsmisshandeln av en 21-årig man 1986 och bankrån”.

Nu på söndag blir det en repeat på denna demonstration/manifestation. Och den verkar bli nationell. Kanske rentutav internationell. Och i Kärrtorp så stor att de måste flytta demonstrationen till en fotbollsplan för att alla ska rymmas. I dagsläget verkar de bli runt 14 000 personer där! Det har gått ett mediadrev varför så få poliser var på plats vid den förra manifestationen. Kan tänka mig att nu finns det poliser där.

Det var de lite ”tråkigare” nyheterna. Nu kommer de mera positiva:) Nu har skolminister Björklund förstått att det är viktigt att föra vår egen kultur vidare. Nu är det helt plötsligt okej för svenska och utländska elever att fira skolavslutningar i ett av våra (läs Sveriges) största kulturarv – kyrkan!!! Det blir även tillåtet att sjunga psalmer där. Bara han (eller någon annan) får välja ut dem:) Och till och med prästen kan få vara medverkande! Ett otroligt stort steg framåt för att våra barn och ungdomar, inklusive många föräldrar, vårdnadshavare och även våra ”nysvenskar” får möjlighet att uppleva kanske ett av de största kulturarv vi har! Tyvärr är det än så länge frivilligt!!!

Dock har vi en annan person som missat det här med vårt kulturarv! Till alla våra feminister! Ni har gjort ett jätteframsteg nu tack vare riksdagens förste vice talman Susanne Ebersteins (S)……….hmm talkvinna skall hon väl ändå benämnas. Där har ni något att jobba på! Liksom att vi maskulinister inte förstår varför t.ex. Bo Ek kallas för sjuksköterska! Hur som helst har nu vår vice talkvinna i riksdagen plockat ner ett kulturarv från väggen! En tavla, en målning – ett överdels nakenporträtt på en kvinna målat av Georg Engelhard Schröder vilken han målade under barocktiden. Det är ett bra tag sedan. Han och Johann Sebastian Bach dog samma år – 1750. Det var när barocktiden var över. Schröder var bland annat porträttmålare åt hovet.

Vice talman Eberstein tyckte helt plötsligt att tavlan var oanständig när hon skulle sitta och prata med sina maskulina besökare från utlandet. Hur tänkte hon då? Kanske hon i sin feministiska värld trodde att kvinnans kroppsbyggnad var helt okänd av män från andra nationer. Liksom att kvinnor inte har en aning om hur män ser ut nakna. Männen skulle i alla fall inte få den informationen av en kulturhistorisk tavla i Sverige från 1700-talet som hänger i det rum hon tar emot gäster i.

Det framgår dock inte av texten om hon ansåg att den tavlan ”fascinerade” männen så till den milda grad att hon inte fick fram sitt budskap till dem. Ej heller om hon själv skäms eller upphetsas av tavlan så att hon hade svårt att koncentrera sig på sina möten. I min värld får hon komma med vilka förklaringar som helst men kulturarv plockar man inte bara ner som hon gjort!!! Kulturarv är vad vi gemensamt ska vara jätterädda om och framför allt stolta över! Och absolut inte rädda för att visa upp!!!

Ett gratis tips till Eberstein, som hon annars av våra skattepengar fått betala kanske 50 – 100 000:- till någon kommunikationsbyrå för, är att ha en introduktion för sina utländska gäster. Ge dem lite av Sveriges historia och kultur så finns möjlighet att avdramatisera denna anstötliga/upphetsande målning! Men då måste man själv ha lite insikt. Och det kanske är där det brister!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.