Nämen nu får det vara nog!

Nu har jag hittat något som förnedrar mig till vansinne och det på en kvinnas blogg och hennes ”huvudbild” på densamma! EN NAKEN MAN SOM ÄR PÅ VÄG UT I VATTNET!!!. Visserligen visas han bakifrån. Men han är definitivt naken eftersom allt ovanför låren syns. Usch så hemskt! Vilken syn har kvinnor på oss män? 🙂 http://blogg.vk.se/e-lack/2013/12/25/julens-overraskningar/

Kanske man skulle prova att lägga ut en liknande bild på sin egen blogg. Men med en naken kvinna på väg ut i vattnet då förstås;) Ojojoj…………nä jag ska inte ens tänka tanken!

Zlatan är ute i blåsväder! Han anser sig som bättre fotbollsspelare än sina kvinnliga kollegor. Han vill inte jämföras med dem. Jag har full förståelse för det!!!

Däremot har jag ingen förståelse för det mediadrev som genast drar igång – allt från professionella, auktoritära skribenter och idrottsfolk till vanliga ”svenssonbloggare”. Är de ute efter att visa att de är feminister? Jag fattar i alla fall ingenting.

Vart finns det sunda förnuftet? Sätt Zlatan i Lyons damlag och Lotta Schelin i PSGs herrlag så tror jag att alla förstår vad Zlatan menar. Eller låt PSG herrar möta Lyon damer!

Jag är absolut ingen ”fan” till Zlatan och även jag tycker att han kanske inte alltid väljer orden rätt. Men jag tycker att han har en poäng i det han säger när han ställs inför den frågan! Hur nu frågan egentligen var ställd!? Han har även rätt i att herrfotbollen generellt sett lockar mycket mera publik och att det finns mera pengar i den. Än så länge. En självklar anledning till att tjejer inte har samma löner som killar inom bland annat fotboll och hockey.

Krister Andersson skrev ett ganska bra blogginlägg angående detta: http://blogg.vk.se/Krister_Andersson_MP/2013/12/26/zlatan-visar-varfor-det-kravs-mycket-mer/
Kontentan är att inom friidrott så är det naturligt att kvinnor jämförs med kvinnor och män med män. Men inom till exempel fotboll och hockey – vilka är relativt nya damsporter – har man ännu inte förstått att det är så man måste jämföra.

Personligen följer jag ganska väl vissa damlagsporter. Umeå ligger mig ju varmt om hjärtat så det är mycket UIK (fotboll), IKSU och Dalen (innebandy). Sänds matcherna på tv så ser jag så ofta jag bara kan. Självklart följer man damerna även på nationell nivå – landskamper och så vidare. De är precis lika spännande som herrarnas matcher. Men då handlar det om att man spelar på lika villkor. Jag tycker att svensk damfotboll har utvecklats mycket under senare år. UIK och Marta har nog bidragit mycket till detta. I dag finns det ju otroligt många inköpta utländska spelare i de svenska damlagen så utvecklingen går rätt fort nu.

Nä nu kallar sängen och jag ska fortsätta att fundera över vad Petter Northug skulle svara på frågan om han anser sig vara bättre skidåkare än Charlotte Kalla! Utan att stöta sig med feministerna alltså;)

Gonatt:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.