Det kommer mera…och mera…och mera…

Det var i går Landstingsfullmäktige och som tur är redovisar VK lite av vad som hände. Mellanvården – rehab efter operation – verkar nu också ska bli kommunernas ansvar.

Det är bara att gratulera våra S-politiker i glesbygdskommunerna som tagit emot Peter Olofsson & co med öppna armar för att få samarbeta med S-landstinget! Många av oss skattebetalare är nog av en annan åsikt! Speciellt nu när VLL dessutom höjer Landstingsskatten. Och kommunerna kommer förmodligen att tvingas höja kommunalskatterna tack vare ”samarbetet” med VLL.

DET ÄR SJU MÅNADER KVAR TILL VALET!!! Där har vi, som bevisligen inte kan påverka varken kommun eller Landsting på något annat sätt, möjlighet att bryta denna trend som S-VLL tillsammans med S-kommunerna håller på att bygga upp.

Hur kommer ”mellanvården” att fungera i Umeå t.ex.? Läggs dessa patienter in på de olika kommunala vårdcentralerna? För visst är det så i Umeå också att det är kommunen som har det yttersta ansvaret för vårdcentralerna!? Och VLL ”köper in sig” med det lilla man kan erbjuda!? Eller ska patienterna vårdas på kommunernas äldreboenden? Eller ska de vårdas hemma genom kommunens hemsjukvård? Kommer de privata vårdcentralerna att ha någon roll i detta rehabförslag? Hur finansieras det i så fall? Och vem har ansvaret?

Det börjar vara rörigt nu!!! Eller är det bara jag som inte förstår fördelarna i de ”samarbeten” som S-VLL söker med S-kommuner?

Lite intressant är det att Harriet Hedlund (S) menar att mellanvården som fanns tidigare inte fungerade. Undrar vem som hade ansvar för den!? Winroth (Mp) menar (enligt VK) att Dorotea sjukstuga (ägs av VLL) kan man lika gärna jämna med marken. Det är inte byggnaden som är viktig utan innehållet. Undrar vad det var för fel på innehållet där? Och undrar vem som hade ansvar för det!!!

Jag vill påstå att det YTTERSTA ANSVARET för denna situation har ALLA de S+Mp politiker som röstade FÖR Projekt Balans i Landstingsfullmäktige! Hur det nu gick till? Undrar om de börjar förstå vad de egentligen har ställt till med! Fast jag tvivlar.

Agneta Lindström-Berg (S) Vilhelmina, som verkligen står/stod på barrikaderna för detta, verkar till exempel tro att det är Alliansens fel att det nu blev som det blev i Västerbotten! Och att de dessutom bestämt att Landstingspengar fördelas utifrån antalet invånare. Under Tyck till, Vilhelmina, här på vk.se (kolla gärna) uttrycker hon sig mycket märkligt. Nu kan man ju inte generalisera men är det den ”nivån” på de övriga glesbygdspolitiker som sitter i Landstingsfullmäktige så………

DET ÄR SJU MÅNADER KVAR TILL VALET!!! Det finns ingen garanti för att något blir bättre med annan ledning men jag tror det är jätteviktigt att nu bryta sossarnas ”trygghetsvistelse” i VLL! Vi har inte fått se något alternativ till dem på över 20 år. NU ÄR DET DAGS!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.