Intressanta svar av Jimmie Åkesson

Så har då Poul Perris programserie kommit fram till Jimmie Åkesson. Utifrån som jag ser det fick Poul fram mycket intressant som för mig förklarar SD. Vad har påverkat Jimmie Åkesson till att i dag ha de åsikter han står för?

1. barndomen i glesbygd, skilsmässan och när han med mamman flyttade in i en lägenhet i Sölvesborg där han på gården tillsammans med svenska nya kompisar även konfronterades med invandrarbarn. Grupperingar uppstod. Även konflikter.

2. högstadiet (skolan) påverkade honom mycket. Det gick bra för honom i skolan och han intresserade sig för politik tack vare samhällskunskapstimmarna. Engagerade sig redan då i moderaternas ungdomsförbund men kände att han hade inte mycket gemensamt med dem. Så kom han i kontakt med SD i början av 90-talet och utifrån egen utsago så var han lite rebell. Han och en till elev på skolan skrev att de röstade på SD i ett skolval. En lärare reagerade negativt på detta och han stärktes i sin ”rebelliska” syn på samhället.

3. kom i kontakt med SD och blev snabbt en i den inre gruppen. Själv påstår han att han inte förstod att här var det nynazister utan hänvisar till att i den inre gruppen var man som av samma åsikt

4. SD har nu formulerat sina åsikter i att värna ”folkhemmet” (Per-Albin Hanssons tid) och själva politiken kallar han för socialkonservativ kopplad till nationalism! Hur attraktivt känns det att rösta på!?

Min personliga åsikt är att detta är inget ”riktigt” parti. Lite mera som Ny Demokrati – ett missnöjesparti utan egen ekonomisk och social politik! Vilken utveckling skulle ske i Sverige om SD skulle få för mycket att säga till om!? Det vore katastrof för landet!

Samtidigt är det ett jättemisslyckande, eller medvetet val, av våra etablerade partier att inte ge invandrarfrågan större utrymme i deras egen politik. Politik är politik! Vart fjärde år är det val och då vill alla partier ha så många röster som möjligt. Och då satsar man mot de största grupperna av den röstberättiga befolkningen. Därför är bland annat inte invandrarfrågor eller glesbygdsfrågor det som står högst upp våra partiers agendor! Det är i alla fall min uppfattning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.