Ett bättre Sverige. För alla.

Rubriken är alltså sossarnas valslogan inför höstens val:)

 

Vadå för alla? Sossarnas politik vad gäller sjukvård i glesbygden – ja även på våra tre lasarett i länet – kan inte vara inräknade. Och då spricker ju denna slogan direkt! Trots att man anlitat (förmodligen dyr) reklambyrå för att få till orden! Inom politik är ord en sak – verkligheten något helt annat!

Jag läste Peter Olofssons blogg vilken handlade om ”kontraktet” mellan sossarna i VLL och sossarna i glesbygden! Jag förfäras över att han med vackra ord förvränger verkligheten.

Vi vet att västerbottningar till största del är nöjda med hälso- och sjukvården. Det ska vi vara stolta över. Men neddragningarna vi gjorde i landstinget under 2012 har fått fler att tvivla.

Idag finns en tvekan inför om välfärden håller vad den lovar och om alla får del av utvecklingen. Regeringens skattesänkningar forsätter att sätta spår i hela länets välfärd.

Socialdemokraterna i Västerbotten vill se en annan riktning. Nu behövs investeringar i välfärd och jobb”.

Skulle vara intressant att veta vilken källa han kan hänvisa till när han menar att ”Vi vet att västerbottningar till största del är nöjda med hälso- och sjukvården”. Är de privata instanserna inräknade här?

Dessutom hänvisar han till neddragningar gjorda 2012. Men det har väl hänt en hel del efter det. Står inte Dorotea utan sjukvård nu? Och hur ser det ut i Vilhelmina! Med Saxnäs och Dikanäs? Hur ser det ut på NUS? Inte bra om jag förstått saken rätt.

Och så kommer det klassiska som kommer i alla hans bloggar ”Regeringens skattesänkningar forsätter att sätta spår i hela länets välfärd”.

Nu hade han dessutom lite otur i tajmingen med sin blogg angående kontraktet (S)-medlemmarna emellan eftersom det samtidigt publicerades i VK om att ”Ledarskapet ofta orsak till problemen i vården”. http://www.vk.se/plus/1171517/ledarskapet-ofta-orsak-till-problemen-i-varden

 

Jag har själv tänkt ut några slogans till några partier. Sossarna har redan en icke trovärdig så den kan få stå kvar:) Men jag bjuder de övriga partierna på förslag till följande slogans.

M: Storstan i vårt hjärta… Melodi Stockholm i vårt hjärta. Rösta på oss!

Fp: Strunta i PISA – det finns ju wikipedia. Rösta på oss!

C : Vi värnar glesbygden när den flyttat till Sergels Torg eller Skansen. Rösta på oss!

Kd: Mera jämställdhet – amma pappa! Rösta på oss!

Mp: Vindkraft JA – glesbygdsbor NEJ. Rösta på oss!

V: BMW till en = BMW till alla. Rösta på oss!

Sd: Mera järnrör till svenskarna. Rösta på oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.