Vart är DEMOKRATIN på väg?

Jimmie Åkesson har varit på Norrlandsturné. Tänk vilka rubriker och vilket medialt intresse han skapat! Och vilka mängder av folk han dragit till sina torgmöten! Dessutom handlar i dag fyra av de fem mest kommenterade artiklar på vk.se om hans besök i länet. Snacka om att SD får massiv gratis marknadsföring!!!

Är det hans budskap, han som person, alla poliser som måste avspärra och bevaka hans möten eller något annat som får honom att skapa ett sådant publikt och medialt intresse?

Jag tror inte det är hans budskap som är så ”spännande” för gemene man/kvinna/hen/det. (Skriver så för att gardera mig mot feministerna). Varför går folk dit för att vända honom ryggen? Som jag ser det vore det mycket bättre om de som inte ställer upp på hans ”budskap” INTE gick dit. Då skulle det bli en väsentligt mindre publik han talade till och förmodligen mindre engagemang i media! Men poliserna skulle behöva vara lika många ändå på grund av säkerhetsrisken runt honom och den politik han företräder! Vilken sorts DEMOKRATI lever vi i nu? Vart går gränsen för demokrati och samhällsfara?

Jo jag anser att SD är en samhällsfara eftersom till exempel torghandlare i Umeå måste lämna sina platser den dagen Jimmie Åkesson på torget skulle hålla sitt ”politiska” tal till allmänheten för säkerhetens skull! FÖR SÄKERHETENS SKULL!!! Vi har alltså numera politiker som utgör en sådan samhällsfara att det måste till avspärrningar och allt som hör därtill samt ett uppbåd av poliser för att upprätta säkerhet runt dem!

Jag läste någon kommentar till en artikel från besöket i Vilhelmina där det framgick att kommer Jimmie Åkesson så måste man bara gå dit för att få se honom live! ”Apa i bur”? Tänk vad han och SD har lyckats med!!! Hur många resonerar så om till exempel Annie Lööf skulle komma? Och jag tror inte att någon som inte tycker som henne skulle gå dit för att vända henne ryggen under hennes tal! Och polisbevakningen skulle absolut inte behöva vara lika rigorös som när SD är i farten.

Det kommer ett val i höst och det är väl där man skall visa vilka man vill ska styra landet. Om SD inte kommer in i riksdag, landsting och kommuner så skulle mycket vara vunnet för Sverige. Det är väl framför allt vid valet man kan protestera mot ytterlighetspartier – höger som vänster – vilka via sina internetsidor, kommentarer på andras bloggar eller beväpnade GÄRNA alltifrån att man hotar till att man dödar de som har annan åsikt än de själva!

Tyvärr så tror jag att SD (Jimmie Åkesson), inte minst tack vare media, lyckats skapa ett sorts martyrskap och liksom de farliga fångarna skapat sig många sympatisörer/beundrare. Att man lyckats med detta begriper jag inte. Men jag tror det är andra partiers ”flathet” vad gäller Sveriges flyktingpolitik som är den största bidragande orsaken till SD:s frammarsch! Tänk om ändå något eller några andra partier tagit över den frågan! Vad skulle då göra Jimmie Åkesson och SD så spännande?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.