Nu har jag lösningen:)

I fall att S förmodligen med hjälp av Mp och kanske även V,vilka nu verkar vilja vara med och styra, av oss väljare får fortsatt förtroende att styra över Landstinget (förfärlig tanke i och för sig) så har jag en ganska bra lösning tycker jag själv.

Både S och V är ju för kvoteringar för att få fler kvinnor i ”maktposition”. Mp vet jag inte riktigt var de står just där. De ”värnar” miljön, vill beskatta allt som har med någon form av utsläpp att göra och verkar kraftfullt för att göra det omöjligt att bo i glesbygd! Det är i alla fall min uppfattning om Mp.

Men om det skulle bli så illa att S och Mp (och kanske V) ska fortsätta styra Landstinget efter höstens val så har jag ett förslag. Eftersom S förmodligen är störst så är det ju ett utmärkt tillfälle att här kvotera in kvinnor som styr upp det hela.

Peter Olofsson är troligtvis, officiellt i alla fall, en feminist så han skulle nog inte ha några problem att kliva åt sidan till fördel för någon kvinna. V representeras väl av en kvinna? Svårare är det inte det. Och det kunde bli en avsevärd kvalitativ förbättring för vårt Landsting.

Men….det bygger på att det är en kvinna som vågar vara kvinna, vågar stå upp för att hon är kvinna, vågar visa att hon är kvinna och kanske inte ha i fokus att vilja vara i badhuset i Umeå för att visa brösten! Alltså bara en vanlig kvinna med lite egen pondus och kompetens så klart!!!

Men om det förhoppningsvis blir Alliansen som denna mandatperiod vinner Landstingsvalet = bryter den maktställning som S lutat sig tillbaka på i över 20 års tid, så står det ju inte en kvinna på första plats. Det finns säkert kvinnor man kan ”kvotera” in där också men om man följt Peter Olofssons  och Nicklas Sandströms bloggar kan man utläsa att de i alla fall uttrycker sig väldigt olika!

Vad vi inte vet är om något blir bättre eller sämre i fall att Alliansen förhoppningsvis vinner Landstingsvalet. Men jag tror det är ett nödvändigt brott på sossarnas ”fullkomlighet” vilket jag kan tro blir effekten om man sitter för länge vid makten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.