Finns det någon politik i Sorsele?

Jag tycker det är jättetråkigt, oansvarigt och nästan på gränsen till nonchalans av våra politiker/partier att inte börja ge sig till känna på något sätt!

Det är val om ungefär tre månader. Jag har ÄNNU INTE hört, sett eller läst något om att det kommer att finnas något valbart parti med tillhörande personer i kommunvalet i Sorsele!!!

Det har hänt otroligt mycket inom alla dessa sociala media sedan förra valet gick av stapeln. Är man lite intresserad av vår framtid = politiken, så är det ju ett ypperligt sätt för partier/personer att ”marknadsföra” sig på detta sätt. Jag är lite politiskt intresserad och läser gärna vad som skrivs i Umeå, Åsele, Dorotea, Vilhelmina med flera kommuner där man för en öppen dialog med både sina presumtiva väljare och även med ”kollegor” i andra partier. Det är i form av personliga bloggar i egenskap av politiker, partibloggar eller att man är med i diskussioner under ”Tyck till”. Med sitt namn givetvis då!

Men i Sorsele finns det inget politiskt att ”fördjupa” sig i. Det känns för mig jättefattigt!!! Visst skriver Caisa i bland i SorseleAktuellt men det är ju information. Vilket i sig är jättebra. Men det skapar ingen dialog.

Eftersom det inte finns någon opposition i vår kommun som offentligt haft någon åsikt angående samarbetet mellan VLL och kommunen utgår jag ifrån att det blev en lyckad affär – både verksamhetsmässigt och ekonomiskt. När man talar med de som jobbar inom vård och omsorg låter det inte riktigt som att det blivit bättre verksamhetsmässigt för dem. Hellre tvärtom! I fall att det är så, så bör väl det kollas upp! Och det bör väl oppositionen absolut vara intresserad av!? Det är väl en av anledningarna till att det finns en opposition!!! Och är oppositionen tyst så är ju allt frid och fröjd. Eller hur? Och självklart måste kommunen ha gjort ett ekonomiskt plus på detta samarbete eftersom det inte hörs något annat!

Nu måste bara våra politiska partier och politiker gaska upp sig och offentligt börja våga presentera sina visioner för Sorseles framtid. Personligen känner jag nu en viss optimism. Jag känner några nya ”positiva vibbar” här i Sorsele som kan vara väldigt avgörande för vår framtid! Det handlar absolut inte om att skapa fler vindkraftsparker! TVÄRTOM!!! Men mycket kommer att bero på vilken politik/vilka politiker vi har att välja mellan. Och om vi går ner på personer/politiker så har i alla fall jag ingen aning om vilka visioner de har. Och hur de tänker. Jag vet inte ens vilka många av dem är!!! De är bara ett namn på en röstsedel. Hur ska sådana få röster utanför familje/vänskapskretsen?

Hur ser det ut för S nästa mandatperiod? Caisa finns väl inte med då vad jag förstått? Vad händer i M? Rune T. är inte valbar längre. Vilka alternativ kommer att finnas där? Hur ser det ut i C nuförtiden? Kd? Vad händer med Kjell Öjeryd i V? Finns Mp överhuvudtaget i Sorsele? Kommer Sd att vara valbara i Sorsele i höst? Andra partier? Har Fp återuppstått?

Det är mycket vi väljare har att ta ställning till. För att överhuvudtaget kunna göra det måste det finnas NÅGOT att ta ställning till. Som jag ser det så finns det i dagsläget INGENTING att ta ställning till inför kommunvalet!!!

Jag tycker det är alldeles för sent att med dagens möjligheter ge information veckan före valet!!! Dessutom sammanfaller den veckan alltid med älgjakt!!!

Varför inte prata ihop er i respektive parti som tänker ställa upp i kommunvalet och gör en partisida (se vk.se/åsele) under bloggar Sorsele till exempel och börja ge oss information! Det är mycket vi väljare vill veta NU:)  I fall att ni hellre väljer Facebook eller någon annan kanal ut till oss så kan ni väl i alla fall meddela det här på vk.se. För väldigt många av oss väljare finns just här.

Väljer ni att spara er information till veckan före valet framför Coop eller ICA i Sorsele så är ni för mig i alla fall totalt ointressanta!

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.