Mera miljöovänligt:)

Jag kunde bara inte (i vanlig ordning) låta bli att kommentera en artikel som jag reagerade lite på:) Nedan finns kommentaren vilken blir kvällens/nattens blogg.

 

Bilismen i glesbygden är hela tiden i fokus för dessa fanatiska miljövänner. ”Höj bensin- och dieselpriserna så räddar Sveriges glesbygd hela den globala negativa miljöpåverkan”! Eller…?

Dessutom påskyndar ”miljövännerna” avfolkningen av glesbygden genom att ekonomiskt bestraffa de som vill bo och verka här. Med följd att det blir mera centralisering och det är väl målet för samtliga partier i nuet!

”Hela Sverige ska leva”!? Glöm den organisationen!!!

Det finns betydligt vassare åtgärder för att minska koldioxidutsläppen än att titta på hur folk samåker vilket artikeln handlar om.


1. stäng samtliga affärer/köpcentra i Sverige inklusive IKEA och Ullared mellan lördagar 13.00 – måndagar 09.00!
2. stoppa charterturismen till och från Sverige!
3. minska flygavgångarna till Bryssel med 90-95%!
4. förbjud amerikanska bilar tillverkade före kanske 1980 att överhuvudtaget vistas på vägarna!
5. beskatta småbåtsägandet i våra skärgårdar!
6. STOPPA ALLT utsläpp från fartygen ute till havs!
7. förbjud kalhyggen!
8. inga transporter av vindkraftsdelar får transporteras norr om Mälardalen! Det är inte vi i Norrland som har brist på energi!!!
9. hur påverkar parfymer vår miljö? Framställning och användning?
10. och så vidare!

Jag vet att allt ovan inte i huvudsak är relaterat till koldioxid men ALLT ovan påverkar vår miljö negativt!

Jo jag är OCKSÅ part i målet liksom miljöfanatikerna vilka framför allt finns i städerna. Men jag bor i glesbygden – kallar platsen för Paradiset – och älskar den rena och klara luft vi har här! Och miljön! Och alla goa människor som finns här och kämpar för att ”Hela Sverige ska leva”! Och grannarna jag kan låna mjölk av när jag kanske glömt att handla den inför helgen.

Ozonskiktet verkar ha stabiliserat sig någorlunda nu men är långt ifrån så skyddande det var på mitten av 1900-talet. Det påverkar också vårt klimat!

Jag är så spyless på detta fokus för att ”rädda miljön” som läggs på drivmedel till våra bilar vilka ju är ett absolut måste för överlevnad i glesbygden och på intet sätt ett nöje..

Var det inte ett kommunalråd i Umeå som uttryckte sig ungefär som att ” ni får skylla er själva som vill bo i glesbygd”!?

2 kommentarer

  1. Martin

    Det ska slås på oss som behöver bilen. De som har råd att köra stadsjeepar i stan eller har vräkiga sportbilar skiter förmodligen i om skatter höjs aldrig så mycket. Där kanske man kan ta in skattepengarna, för det är väl det som det handlar om?? Lägg 10% på bilen/båtens inköpspris och en femma på bränslet i skatt för de som råd!

  2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Hej Martin och tack för din kommentar. Jag ber om ursäkt att svaret dröjt men nu orkar jag bara inte se mera fotboll denna kväll/natt.

    Jag minns ett uttalande från en av dessa vindkraftsentreprenörer. Jag tror att det var från Vattenfall. Innebörden löd i alla fall ungefär som följer: ”det är lättast att placera vindkraftsverk/parker i glesbygden för där är motståndet minst”.

    Det är exakt samma sak med skatt på bränsle samt den sjukvårdspolitik som bedrivs i Sverige. Man straffar ut glesbygden för där är det inte så många som kan protestera. Dessutom är vi så tystlåtna!

    Det är stadsborna som helt och hållet styr vårt land på grund av att de är mest intressanta för våra politiker och det tror jag vi måste börja protestera emot! För det är vi som drabbas!!!

    Det jag tycker är mest skrämmande är att vi i glesbygden har så många ”judaspersoner” som är beredda att offra sig själva och alla andra i glesbygden för sitt partis skull!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.