Jag blir illamående av dessa ”feministiska” politiker!

Det gäller nog all feminism som den framställs i dag!!! Annie Lööf har aldrig hört till mina favoriter vad det gäller politiker. Hon är i rätt gott sällskap med alla de andra i mina ögon. Men hennes politiska ”flirt” med den feministiska delen av väljarna måste bara gå till historien som något av det sämsta som framförts i Almedalens historia. Och där är lågvattenmärket riktigt lågt!!! Tycker i alla fall jag.

’’I natt ska era döttrar ligga på rygg för här kommer grabbarna från bygg.’’ Så stod det på banderollerna på några av studentflaken i bland annat Umeå och Åtvidaberg. Vad jag uppsnappat via media så hände det väl inget speciellt studentnätterna – alltså inga massvåldtäkter eller annat åt det hållet som i alla fall polisanmälts. Inte mer än vanligt vad jag i alla fall förstått. Fast man kanske har börjat använda sig av samtyckesavtal:) Vad vet jag.

Man kan också vända på det och söka något positivt i dessa banderoller. De som söker sig till bygg har väl oftast inte de högsta betygen i språk. Så för en språklärare borde det väl vara positivt att de skapat ett rim. Fast nu får jag väl på skallen för att jag kränkt någon. Ja det är inte lätt i Sverige i dag.

Självklart kan man ifrågasätta och reagera starkt på innebörden i texten. Det gjorde även tydligen Annie Lööf: ”-Varje gång jag har övat på mitt tal så har jag fått stockningar i halsen för jag tycker det är fruktansvärt med budskapen på dessa banderoller. Dels för att de gjort detta men också att att det inte var någon som reagerade och plockade ned det, sa Lööf till VK efter sitt tal”.

Tyvärr hörde jag inte hennes tal – jag orkar bara inte höra politikerna stå och lova till höger och vänster med röstfiske som utgångspunkt! Men det framgår inte i de media jag läst att hon reagerade på ””Vi ger dig vård tills du blir hård”. Med de orden sa studenter vid Vård- och omsorgprogrammet farväl till studietiden när studentflaken snurrade runt i centrum”. Källa VK 2014.06.13

Kan det vara så att dessa program på något sätt ville ”överträffa” varandra. Eller åtminstone matcha varandra. Alltså vi pratar studenter nu!!! Jag har ingen aning men det är inte osannolikt. Dessutom kan jag mycket väl tänka mig att många inom vård- och omsorgsprogrammet är genuina ”feminister”. Kanske till och med någon/några så feministiska att de kan tänka sig att springa och visa brösten på badhuset!

Det är väldigt populärt att vara ”feminist” i dag. TYVÄRR!!! Jag tror att man missar målet när man fokuserar på sexism och kön. Feminism borde handla om ökad jämställdhet! Och där är jag med:) Men då vill jag kalla det humanism!

Kommunchefen i Vilhelmina verkar ha höjt sin lön med 20% på ett bräde. Från 55 000 SEK till 66 000 SEK. Nu är detta bara något som framkommit under Tyck till, Vilhelmina, men det finns ingen som har dementerat uppgifterna. Och att tidigare lön varit 55 000 SEK har jag kollat upp.

Om nu så är fallet så är för mig det stora jämställdhetsproblemet exakt här!!! Hur många kvinnor i Vilhelmina (eller vart som helst) inom den offentliga sektorn ökar sin lön med 20% på ett bräde? Javisst…kommunchefen är man! Tänk om alla inom den offentliga sektorn fick en löneförhöjning – inte med 20% – utan med 11 000 SEK!!! Per månad!!!

Om Annie Lööf nämnt ett sådant exempel och fått ”stockningar i halsen” när hon övade talet så hade i alla fall jag reagerat lite positivt på henne som politiker.

 

 

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.