Stackars Umeå

Nu när Umeå drabbas av Volvo Lastvagnars hyttnedläggning så blir det ett himla liv. Umeå kommun, Länsstyrelsen och Region Västerbotten vill att regeringen agerar på något sätt för att ersätta eller kompensera de förlorade jobben länk.

Men vad är problemet? Det är ju jättebrist på personal inom vård och omsorg i Umeå. Det är ju bara omskolning det handlar om! (S) och (V) lovar ju att skapa hur många jobb som helst i deras valkampanjer. 500-600 arbetslösa från Volvo Lastvagnar kan väl omskolas till undersköterskor, sjuksköterskor, läkare eller till andra bristyrken! Eller….?

När det sker nedläggningar/konkurser i inlandet kan det procentuellt sett drabba en liten kommun betydligt kraftfullare än vad detta drabbar Umeå.

Min undran är: hur engagerar sig Länsstyrelsen och Region Västerbotten när ett företag med 5 – 30 anställda läggs ner/konkursar i en glesbygdskommun?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.