Vad är sant… vad är inte sant?

I veckans SorseleAktuellt skrev Caisa bland annat så här: ”Akutavdelningen på sjukan var inte stängd i sommar vilket var enastående bra”.

Sant eller falskt? Någon med insikt som vet? Vet någon i ”oppositionen” något om detta? Det låter hur som helst väldigt bra och betryggande så här inför valet. Om det nu varit så förstås.

Varför kan ingen ge oss information om hur samarbetet mellan kommunen och VLL har slagit ut vad gäller ekonomi, patienter/brukare och personal . Det är ju en jättestor valfråga!!! Och man skulle vilja höra ALLA partiers åsikter!

I vintras när Caisa med tjänstemän var ute på sin turné lyssnade jag i Tväråträsk. Vi försökte få fram en del då men allt lät så bra och jag hade väl inte förväntat mig att få höra något annat heller. Men…när vi frågade om hur ansvarsfördelningen såg ut inom olika delar av samarbetet så visade det sig enligt Inger Stenlund att det var en del som inte var klarlagt där ännu.

Det kändes väl lite si så där. Man ingår avtal men ansvarsfördelningen är inte fastställd!? Märkligt tycker jag! Kommer oförutsedda kostnader att uppstå i dessa gråzoner och/eller drabbar det kommunen negativt på något annat sätt? Huvudsaken verkar i alla fall från alla partier vara att väljarna ska inte veta något om detta samarbete!!!

Vi står inför ett val nu och ALLA politiker tar nu chansen att lyfta sina ”frågor” i alla sammanhang. (Fast dock inte i Sorsele i och för sig)!. För sittande parti/partier handlar politik otroligt mycket om att övertyga folk om att det de gjort under innevarande mandatperiod varit så bra att man önskar fortsatt förtroende. VARFÖR HÖRS INTE MERA AV SAMARBETET MED VLL???

Jag tänker i alla fall så och när jag då läser vad Caisa skriver om akutvården i Sorsele i sommar så blir jag väldigt bekymrad. Hon MÅSTE ju bara stå upp för att samarbetet med VLL är strålande och verkligen lyfta fram det som blivit bra. Om nu något blivit det? Jag vet inget om det! Då väljer hon att lyfta upp att akutavdelningen i sommar INTE varit stängd.

Oavsett hur hon tänkt när hon tog med detta i sin text så tycker jag det är jätteviktigt att det åtminstone är sant. Jag har fått indikationer på att det kanske inte är det! Därför vore det väldigt intressant att bara få veta från någon som vet.

Tack på förhand:)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.