Fortsättning ” Vad är sant… vad är inte sant?

”Akutvårdsplatserna på avdelningen stängs från den 30 juni till den 27 juli. Under denna period finns sköterska tillgänglig kvällar, nätter och helger för rådgivning tel: 0952-104 35″. Källa; SorseleAktuellt nr 14 2014 vecka 25 17 juni.

Blev det så eller blev det som Caisa skrivit i senaste SorseleAktuellt  ”Akutavdelningen på sjukan var inte stängd i sommar vilket var enastående bra”.

Efter dagens research har jag förstått det så här: akutavdelningen var STÄNGD i fyra veckor men det fanns en sköterska tillgänglig. För RÅDGIVNING!!! Vad har rådgivning med akutvård/akutavdelning att göra???

Akutvårdsplatser ligger väl under Landstingets ansvar!? Hur många platser har vi i Sorsele nu? Och kommunen kan väl definitivt inte ta ansvar för dem? Eller……?

Utifrån det så kommer nästa fundering. ”Sköterska” – är det en undersköterska eller är det en sjuksköterska som funnits tillgänglig? Det finns ju viss skillnad i kompetens och vad de får utföra. Dessutom finansieras väl USK av kommunen och sjuksköterskor/läkare står Landstinget för! Om nu inte VLL lyckats förhandla med Sorsele kommun så att de/vi även ska stå för sjuksköterskor på något sätt. Vem vet…!?

Jag misstänker dock att denna rådgivande sköterska som funnits tillgänglig kvällar och nätter är USKOR i kommunens regi som ändå funnits på plats inom sjukstugans väggar. Hoppas bara de fått betalt för det också!

Men att börja kalla det för akutvård blir väl magstarkt!  Rent missvisande! ”I krig och kärlek är allt tillåtet” lyder ju ett ordspråk. Och krig har ju sitt ursprung i politik (och religion ) så kanske politik också borde finnas med i ordspråket.

Jag hoppas innerligt att Caisa inte medvetet har gett oss felaktig information. OM det nu är felaktigt! Men jag tror inte att Landstinget var involverade i det som Caisa nämner som akutavdelning. Och exakt här börjar det man vill veta… vilket ansvar har Landstinget och vilket ansvar har kommunen tagit på sig???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.