Hurra!!!

Nu är i alla fall sjukvården kommande mandatperiod tryggad även för oss glesbygdsbor. För visst var det angående det som Peter Olofsson for runt och skrev avtal med sina partikamrater ute i kommunerna? Alltså om sossarna skulle vinna både riks- landstings- och kommunval så skulle allt bli så fantastiskt bra. Pengar kommer nu att strömma in till Landstingen. SÅ NU ÄR DET UPP TILL BEVIS!!! Nu går det inte att skylla en bedrövlig Landstingspolitik på Alliansen längre! Olofsson har själv skrivit så HÄR.  Så nu förväntar vi oss en fantastisk sjukvård i kombination med en fantastisk omsorg/vård av kommunerna!

Fast…hur ska Löfven få fram dessa pengar? Också kanske man ska tillägga. Han ska ju bland annat dölja arbetslöshet med traineeplatser. ”Socialdemokraterna kommer därför att investera 2,8 miljarder kronor i traineejobb för 20 000 ungdomar i äldre- och funktionshinderomsorgen, inom ramen för yrkesintroduktionsavtal. Jobben kombineras med relevant yrkesutbildning, främst utbildning till undersköterska”. Källa

Detta kommer att vara ett 12-månaders program! Gymnasiet har sådana program – dock treåriga. Vem ska utbilda dessa 20 000 ungdomar och hur ska det gå till? Blir inte varje plats rätt dyr? Och vem/vilka inom sjukvården skall avsätta sin arbetstid till dessa ungdomar? Vad får det för konsekvenser i deras verksamhet? Vad händer efter dessa 12 månader för de som inte lyckats införskaffa en undersköterskeutbildning?

Nu har det lovats mycket kors och tvärs inför valet – från alla partier och alla tre nivåer iofs. Man lovar och lovar för att komma högst upp – komma åt makten! Nu är (S) med Löfven som anförare där. Nu gäller det att infria sina löften!!! Och jag begriper inte HUR (S) överhuvudtaget sett möjligheter till detta inför valet! Närmaste ”partivännen” är ju Mp. Ett parti som till exempel inte verkar förstå det här med tillväxt i ekonomin – man tror den kommer av sig själv bara man höjer skatterna.

Tack och lov så visar Löfven i dag ”kalla handen” mot (V), men vilket regeringsalternativ ska han få ihop så att han kan genomföra det han lovat sina väljare??? Betänk att vi hade ett regeringsalternativ som under åtta år klarat Sverige igenom den djupa ekonomiska kris som varit/är, bättre än alla andra västländer. Både vad gäller jobb och statsfinanser. Det alternativet ratade väljarna!? Visst är förnyelse bra och spännande men jag är inte säker på att Peter Olofsson och övriga landsting ska ta ut några pengar i förskott nu! Jag hoppas dock innerligt att jag har fel i mina farhågor men det får det närmaste året utvisa. MEN DET MAN LOVAT SKA MAN HÅLLA!!!

Hur blev/blir det i kommunpolitiken då här i länet? Det mest intressanta tycker jag ska bli i södra lappmarken när nu Landstinget verkar få ett par nya förhandlingspartners. Ska bli mycket intressant att följa:)

I Sorsele blev det precis som jag förväntat mig. Det finns i dagsläget bara två partier – och det är de som styr i dag. Bara att gratulera Caisa (S) och Kjell(V) – kanske speciellt Kjell som måste vara mer än nöjd med valresultatet. GRATTIS BÅDA TVÅ!

Men det mest ”intressanta och positiva” som nu händer i Sorsele är att SD finns helt plötsligt med i Kommunfullmäktige!!! Grattis Görel:) Jag hoppas innerligt att du/hon tar för sig i Kf och att de andra ledamöterna låter henne prata och inte bara ”tystar henne”. LYSSNA… för nu har Kf-ledamöterna möjlighet att få lite insikt i hur man som SD:are i glesbygden tänker och kanske själva börjar fundera utifrån det! Jag tycker det här var jättebra!!! LYCKA TILL GÖREL:)

Sammanfattningsvis så tänker jag

– ett Landsting som nu med pengar från ”pappa” MÅSTE BARA förbättra villkoren inom sjukvården i hela länet.

– ”pappa” Löfven MÅSTE BARA infria sina löften till väljarna TROTS att han före – och än mindre nu direkt efter valet – inte kan presentera HUR!

– intressant med SD i Kf i Sorsele.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.