Har grubblat lite på det här med feminism

Kan tänka mig att några av er som brukar läsa det jag skriver här även följt några av alla dessa parti- och/eller partiledardebatter som varit i diverse media. Feminismen, vilken jag jämställer med jämställdhet mellan män och kvinnor så långt det är möjligt, tycker jag tråkigt nog varit helt ovidkommande i valrörelsen. Varför då undrar jag.

Det ropas från vissa håll, mest från vänster för jämställdhetens skull, om kvotering för att kvinnor ska få mera plats i bolagsstyrelser, företag och så vidare. Varför då? Varför riktas inte samma krav mot alla våra partier? Varannan damernas och varannan herrarnas vore väl rimligt vad gäller våra partiledare!

Till riksdagsvalet hade vi väl nio partier att välja mellan. FI har en kvinna, C har en kvinna och Mp har både och. Men i övrigt är män partiledare. Där borde det först och främst kvoteras anser jag för att man skall bli trovärdig i sin drömvärld.

Min kvotering lyder enligt följande: (S) kvinna, (M) man, (SD) kvinna, (Mp) både och, (V) man, (C) kvinna, (Fp) man, (Kd) kvinna, (FI) man. Det känns väl rätt bra rent jämställdhetsmässigt tycker jag. Så då var det klart inför nästa val:)

Nu tror jag dock inte partierna kommer att följa min kvotering inför nästa val. Men min undran är hur de som vurmar om kvotering till bolagsstyrelser, företag och så vidare tänkt att detta ska gå till? Vem bestämmer sådant? Hur har man tänkt att kvotering till kvinnodominerade yrken som vård, omsorg och skola ska gå till?

Tacksam för svar från någon initierad:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.