Men så bra:) Framtidstro?

Arvidsjaur kan få upp till 60-100 nya jobb! Läs mera här.

Vilhelmina kan få 7-10 nya jobb! Läs mera här.

Nåt nytt spännande på gång vad beträffar nya arbetstillfällen i Sorsele? Kinna Persson skriver i sin senaste blogg att hon är inne i en ”sock-stickar-period”. Mitt förslag är hon lägger ut sockorna på någon auktionssajt:) Ifall det blir några som inte redan är avsedda för någon viss person förstås.

Hur blev det med idéerna som de från Luleå Tekniska Universitet jobbat fram?

Hörde eller läste någonstans att Anders Skum i Ammarnäs skulle kunna producera mera och sälja mera utåt bara det fanns en fungerande logistik. Logistik är ju A och O för de som förädlar produkter här i glesbygden! Även om man säljer via internet så skall varorna levereras.

Ja hur blir det nu när väl skatten på drivmedel ska höjas än mera? Inte blir det lättare för de som förädlar råvara i glesbygden. Kan man tänka sig att S och Mp inför ett transportstöd till glesbygden på något sätt? Självklart inte. Det finns av naturliga skäl INGET parti som tar parti för boende och verksamma i glesbygden. Väljarna finns ju koncentrerade till städerna! Det enda intresse man har av glesbygden är våra råvaror (hur skulle Sverige annars klara sig?) samt ta vår vackra natur i anspråk för vindsnurror!!! Älvarna har politiker redan tagit i anspråk – förutom fyra stycken då. Med viss modifikation för Vindelälven. Tack Evert Taube för din kamp för Vindelälvens bevarande:)

Ja eländes elände! Men mitt i allt detta elände så dyker det här positiva med Arvidsjaur och Vilhelmina upp. Jag tror det är där vi i glesbygden måste lägga vårt fokus. Vad kan VI SJÄLVA på olika sätt göra för att utveckla våra lokala regioner? Vad kan lokala politiker, tjänstemän, företagare/entreprenörer, anställda, ungdomar och alla andra TILLSAMMANS åstadkomma?

Vad tror DU?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.