Oj, oj, oj, oj, oj…..

Vi är där nu! Nu börjar effekterna komma efter valet. Nu ska två partier ”samarbeta” – det ena har lovat oss väljare en sak och det andra något helt annat. Nu börjar frukten av ”samarbetet” att komma. Finns överhuvudtaget V med i dessa diskussioner? Eller är det något mera elände som tillkommer nu i efterhand?

Mina reaktioner utgår från den glesbygdsbo jag är.

– inte hurrar jag för att det ska bli gratis att besöka statsägda museer

jag fattar bara inte poängen där. Oavsett vilket arrangemang man vill besöka så får man väl betala? Bio, teater, konsert, fotboll, hockey och så vidare. Tidigare utredningar visade på att det var ett stort inkomstbortfall med slopade entrébiljetter till de statsägda museerna. Men nu har vi en regering som verkar ha förstått och helt plötsligt uppskattar att Sverige har en god ekonomi tack vare förra regeringen. Det hörde man inget av före valet! Tvärtom!!!

– inte hurrar jag för att allt kommer att bli dyrare/mera svårsålt med högre skatter på drivmedel. Dessutom drabbas ju vi glesbygdsbor i vårt privata liv.

med förtvivlan ser jag framför mig röstande på Mp – inte minst några miljöpartister här i inlandet – som står och applåderar detta vansinne! Men Mp har ju uttryckt att det behövs ingen tillväxt. ”Gomorron yxskaft” skulle jag vilja säga!!! Ska Sverige stå utanför den globala ekonomin samtidigt som vi ska rädda den globala miljön med att ALLA ska köra elbilar – oavsett avstånd? Mina tankar går till Magnus Ugglas låt ”Jag mår illa”!

– inte hurrar jag för att Landstingen ska kunna stoppa privat vård

det här är jätteenkelt att förstå i och för sig. Jantelagen är ju jättestark på vänsterkanten. Man unnar ingen att lyckas – vare sig ekonomiskt eller kvalitativt!!! Att vara kreativ och egenföretagare är något ”fult”. Nää…man ska vara offentligt anställd!!! Ett kolschossamhälle där våra politiker själva kan styra verkar vara deras dröm. Jag hurves!!! Vad har Peter Olofsson och Robert Winroth för praktiska erfarenheter av sjukvård? Till och med läkare har börjat gå ut offentligt och ifrågasätta våra Landstingspolitikers kompetens inom sjukvården!

– inte hurrar jag för att kommuner får någon sorts ”veto” angående friskolor

1991 genomfördes kommunaliseringen av skolorna av (S) – Göran Persson. Det blev kaos – eleverna fick bara rättigheter och lärarna bara skyldigheter. Rektorsutbildningarna var i fokus! Samma sak som ovan nämnts angående Landstinget ska nu kommunpolitiker bestämma om vad det gäller skolan. Om de egenmäktigt ska styra över den lokala skolan eller vågar man släppa in proffs som konkurrenter!? Det fria valet innebär ju att människor har möjlighet att lämna ”kolschossystemet”. Fast jag är lite kluven just med Kolschossystemet. Jag skulle vilja förstatliga sjukvård, skola och omsorg. Men utifrån det ge privata alternativ.

OBSERVERA att jag tycker man ska absolut begränsa möjligheterna för riskkapitalister att tjäna pengar på våra skattemedel. Däremot anser jag att när professionen själv startar upp något så unnar jag dem absolut ekonomiska vinster. Inte på grund av underbemanning utan utifrån kvalitet och effektivitet! Något som definitivt saknas i den offentliga sektorn.

– inte hurrar jag för att  kärnkraften nu ska ersättas av förnybar energi

jag har inte en massa siffror att referera till men jag fattar så mycket att börjar man strama åt kärnkraften så måste det till en väldans massa vindkraftsparker. Vart har Romsom och Fridolin tänkt att de ska placeras? I Stockholms skärgård kanske? Nähä…eftersom de ändå jobbar för att avveckla befolkningen i glesbygden så är det väl mest logiskt att de skall upprättas där. Då har jag ett förslag. DOROTEA!!! Där verkar det finnas de som vill ha dem.

– Landsbygdsminister?

behövs det verkligen en sådan? Det är väl bara ett spel för galleriet utifrån den antiglesbygdspolitik som nu presenteras.

– och det kommer säkert mera

Jag undrar hur många S-väljare respektive Mp-väljare som känner sig nöjda med dessa överenskommelser utifrån sina val? Just nu är det en väldigt liten minoritetsregering bestående av två partier med olika åsikter. För att ”stärka upp sig” så måste V in. Vad händer då? Hur samarbetsvillig är Jonas Sjöstedt när han inte fått vara med och ta några platser i regeringen?

Jag fattar inte hur Löfven och Fridolin/Romsom ska fixa det här! Nyval innan sommaren 2015? Det är i alla fall mitt personliga tips.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.