Till Nasser Mosleh, gruppledare Mp i Umeå

Nedan frågeställningar har Nasser fått av mig i sin blogg men jag vet att han svarar inte där. Därför försöker jag göra detta officiellt så får vi se om det blir något svar. Om inte så är det bara en bekräftelse för vad Mp egentligen är – visionärer utan realistisk förankring i verkligheten!

Fråga 1. Hur stor del av den globala miljöförstöringen står Sverige för? Svaret ska vara i procent och inte bara något politiskt svammel!!!

Fråga 2. Vilka modeller vill ni skapa inom gruvindustrin ”för att utveckla samhällets och gruvnäringens ansvar för att finansiera de investeringar som krävs för en miljömässigt hållbar gruvnäring och samhällsutveckling”. Ett konkret svar och inget politiskt svammel tack!

Fråga 3. ”Turistnäringens och andra lokala näringars intresse ska beaktas. En analys av framkomliga vägar ska göras inom Regeringskansliet. Sverige ska inte öppna upp för utvinning av uran, olja eller gas”. Detta uttalande från Nasser gäller fortfarande gruvnäringen. Men gäller samma sak vindkraftshelvetet som förmodligen kommer att ödelägga glesbygden totalt. Min fråga Nasser är – vart kommer de tusentals/miljontals snurrorna att placeras som ska ersätta kärnkraften?

Fråga 4. ”Ständig ekonomisk tillväxt i traditionell bemärkelse är inte möjlig på en planet med begränsade resurser. Det är politikens ansvar att forma marknadens förutsättningar så att resurser används i överensstämmelse med villkoren för ett hållbart samhälle”. Snälla du…konkret hur ska det gå till? Ett Sverige utan tillväxt och övriga världen som jobbar just för det. Förklara så att även jag förstår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.