Gonatt Sverige…

…eller vad ska man tro?!

Jag lyssnade på en euforisk Jonas Sjöstedt (V) i radions P1 i eftermiddag och såg exakt bilden av honom som just ”Jante” i Jantelagen! Det gick kalla kårar genom hela min kropp. Tänk att man bara kan vara så anti mot entreprenörskap och kreativitet. Jag syftar självklart på att ta bort vinstmöjligheter för privata entreprenörer (ofta kvinnor) inom den offentliga sektorn!

Jag har full förståelse, och håller med honom och många andra som har bekymmer med riskkapitalisterna som för ut vinster från ”den svenska välfärden” till något skatteparadis. Och det handlar inte om små summor heller verkar det som. Det tror jag att alla är emot! Men just det måste det gå att reglera mot utan att all privat verksamhet inom den offentliga sektorn ska drabbas. Vad kommer kommunernas veton att innebära? Jag har en personlig gissning.

Sjöstedt verkar se det här med välfärden i ”svart eller vitt”. Svart = ALLA privata företag – VITT = landsting och kommuner. Hur bra fungerar Landstingens verksamheter? Och kommunernas? Det finns mycket ”svart” där också. Men det bekymrar inte Sjöstedt! Bara han får bort entreprenörerna och alla de anställer!!!

Nu hoppas jag innerligt att Löfven, med den utredning som kommer att ta drygt ett år, har någon form av ”kort i rockärmen”. Han lär ju vara känd för att vara en bra förhandlare. Just nu har han med sig (V) och därmed kanske större chans att tillfälligt få igenom sin budget. Men jag blir absolut inte förvånad om vi inom kort står inför ett nyval. Vore nog det bästa för Sverige i nuläget. Personligen tror jag att SD på det politiska planet på regeringsnivå är mindre farligt för Sveriges välfärd är än vad V och Mp är. Och välfärden är A och O för allt annat!!! Av tre ”onda” ting vete f-n vad jag skulle välja:)

Att göra vinster på välfärden skall väl bara vara politiker förunnat!? Jag tänker självklart på Maria Grip (V) som sade upp sig och frivilligt lämnade sitt uppdrag som gruppledare för V i landstinget för ett nytt jobb som utvecklingsledare i Västra Götalandsregionen.. Trots det har hon tagit emot avgångsvederlag från VLL!!! HALLÅ JONAS SJÖSTEDT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hon har väl inte placerat pengarna i något skatteparadis?

Tänk att heltidspolitiker är så bedrövligt ointressanta på arbetsmarknaden att de ska behöva avgångsvederlag ifall att de vill eller måste göra något annat! AF finns väl till för ALLA och det borde väl även gälla våra heltidsanställda politiker!!! UTAN AVGÅNGSVEDERLAG!!! Vilken vanlig arbetare har med automatik ”avgångsvederlag” om man måste omskolas eller söka nytt jobb? Politikerförakt – vad är det?

Plocka bort avgångsvederlagen, de överdrivna pensionerna och all överbetalning/kostnader för våra svenskar i EU så skulle det frigöras ofantliga summor till den svenska välfärden! Ställ det mot att om man som privat skulle göra en insats för Sverige i egenskap av att starta verksamhet med anställningar och konkurrera med den offentliga sektorn samt göra vinst på det då är det ”fult”.

Har en dotter i en stad i södra Sverige som haft planer på att starta ett fåmansföretag med inriktning mot bland annat städ till äldre vilka inte själva orkar/klarar av det men tack vare kommunerna fortfarande tvingas bo hemma. Kommunerna har inget alternativ för dem. Blir nog tveksamt nu. Kan förstå henne med den politik som presenteras. RUT och ROT ska väl också bort inklusive alla de småföretag som skapats tack vare detta.

Om hela ovanstående scenario blir verklighet och Sverige står där med riktigt stor arbetslöshet – betydligt större än i dag – och en nationalekonomi på ruinens brant så blir i alla fall inte jag förvånad. Och det trainee-satsningen till trots. Det blir väl där många av alla de som tidigare hade anställningar inom småföretagen som jobbat inom välfärdssektorn kommer att finnas. I nio månader. Och sen då?

Hur mycket bättre blir den offentliga sektorns verksamheter i och med denna kommunism? Blir till exempel Peter Olofsson med automatik bättre ledare för Landstinget? Eller är målet att det skall inte finnas något alternativ? Och i och med det är det bara för kunder/brukarna att acceptera vad den offentliga sektorn/kommunisterna erbjuder!

 

 

6 kommentarer

  1. Margaretha Jonsson

    Heja C-A!
    Du lyckas få ner på pränt det många med dig känner och tänker. VAD MÅNNE BLIVA AV DETTA?????
    Margaretha

  2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Hej Margaretha:) Jomen det kommer att bli…………..kommer att bli…….hmm……….jättebra för våra valda politiker. Kommunisten från Umeå har nu ”satt ner foten” och visat sina väljare (undrar vilka de är) att han är rätt man på rätt plats! Och alla som tror att man kan leva på ”bidrag” kommer att ge honom sin röst även nästa val. Tänk att det finns välutbildade personer som tror att de är ”Pojken med guldbyxorna”! Och det gäller baske mig inte bara Sjöstedt. Vad har Fridolin och Romsom för erfarenhet av verkligheten?

    Jag brukar ibland tänka på det här med ”Entreprenörskap i skolan”. Vissa av våra ledande politiker på vänsterkanten skulle förmodligen inte fatta ett dugg av det. Och då tänker jag konkret på entreprenörskap när man för en dag skall vara ”företagare” och sälja en bra produkt för att kunna gå med vinst. Hur fasiken är politiker/folk funtade som vill ha företagande utan vinst? Eller förstår man inte att det är företagsvinster och skattebetalare vilka arbetar i företagen som gör att det överhuvudtaget är möjligt att överhuvudtaget ha en offentlig sektor? Hur skulle den offentliga sektorn finansieras om det inte var ”friska” pengar utifrån det privata näringslivet? Den offentliga sektorns egna pengar skulle snabbt ätas upp utav alla skatter ifall det inte kom friska pengar utifrån. Men jag kan tänka mig att Jonas Sjöstedt och hans anhängare löser problemet med att då höjer vi bara arbetsskatten på de pengar vi har internt vilka bara går runt. Grunna på den;)

    Ja det är mycket våra barn måste lära sig i skolan så att de i alla fall börjar förstå sammanhangen:)

    ”Vad månne bli av detta” grubblar du på. Min teori är att blir det inte nyval så kommer det att bli obra i Sverige! Fast då kommer SD förmodligen att bli starkare. Och det är ju inte heller bra. Hmm…….

  3. Lilian Holloway

    Efter dagens debatt i riksdagen kan förhoppningsvis de röd-gröna luta sig tillbaka och njuta av segerns sötma. Den blir sur ganska snart.
    Min reaktion är följande: Vi pensionärer fick äntligen en möjlighet att kunna arbeta efter pensionen. Toppen, tyckte jag, och startade min firma. Nu blir den snart nedlagd, jag ska straffbeskattas om deras förslag går igenom. Förslaget är s k sänkning av skatt för pensionärer som inte jobbar. Intelligent, eller hur? Det är jag som jobbar som pensionär som ska betala den skattesänkningen. Ingen annan. Lusläs förslagen, och du kan bli beredd att hoppa…framåt och uppåt. Framtiden har aldrig funnits i ”återställarpolitik”. S och V tror tydligen att svenska folket ”är som små får i hagen”. Vi följer ledaren… NEJ tack!
    Hälsar Lilian

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

      Men hej Lilian. Ja det är nog många småföretagare som kommer att lägga ner nu. Att byta ut riktiga jobb mot ”trainee” under nio månader känns väl si så där. I klartext kan det inte vara annat än helidiotiskt! Jag tror att det bottnar i någon form av ”ideologi”. Vänstersidan klarar ju inte av att se någon entreprenör/visionär tjäna pengar på att driva ett eget företag – jantelagen. Och nu syftar jag inte på riskkapitalister som går in. Men ditt företag räknas förmodligen – rent generellt – till att även du har riskkapitalister som trott på din verksamhet och förväntar sig en bra utdelning på sina satsade pengar. Och vinsterna du genererar placerar de i ett skatteparadis! Känns det bekant för dig?

      • Lilian Holloway

        Tyvärr måste jag göra dig besviken. Ännu har ingen hört av sig, och jag förstår mer än väl din dotters tveksamhet och oro. Landsbygden ska nu ingå i ett större storstadsperspektiv (annars går ju MP vilse i det gröna guldet). Underbart med mentala avstånd, men det förskräcker när man avskaffar landsbygdsdepartementet och istället ger oss en gammal gråsosse från Haparanda i utbyte att företräda oss och våra frågor.
        Nu tycker säkert nån s som läser din blogg att”och hur var det med den förra regeringen då?”

        De förstod och insåg hur viktig företagsamheten är utanför stdsregionerna. Förändring tar alltid tid, men det verkar gå fort att ”återställa”.
        Hälsar Lilian

        • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

          Ja vi kämpar minst sagt i motvind nu! Och börsen går konstant neråt. Klass 3-varning skulle nog SMHI klassificera det som:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.