Region U… (sorry) menar Västerbotten

Vk och Norran gemensamt håller på att syna vårt ”kära” Region Västerbotten. Kanonbra är min första tanke. Men efter en hel del eftertanke så undrar jag vad de kommer att komma fram till? ”Målen är svåra att mäta, säger regionrådet Erik Bergkvist (S)”. Det säger väl allt om Region Västerbotten!!!

Men vi får inte glömma det positiva! Det håller ju nere arbetslöshetsstatistiken i Umeåområdet! Men dyrt blir det! Tänk att sådan här ”skyddad verkstad” är tillåten i vänstervärlden. Men fasiken om man gör det billigare för företag att anställa ungdomar!!! Då börjar man titta på kostnader och genast när man kommer till makten så försvinner den möjligheten! Och bidragen till typ Region Västerbotten kommer att öka i och med att Landstingen nu ska få mera pengar från ”pappa” staten.

Jag skulle vilja veta rent konkret på vilket sätt jag som inlandsbo gynnas av Region U…(sorry) menar Region Västerbotten? Den dagen när någon kan förklara det för mig så att även jag förstår, kanske jag ändrar uppfattning.

Men var inte grunden till Region Västerbotten att man i Umeå ville bygga upp en hierarki över de fyra nordligaste länen? Var det därför de andra länen inte ville vara med? Nu ska ”bara” Västerbottens län, via Landstinget, bidra till Umeås växtkraft. Jag kan förstå besvikelsen bland berörda, ”makthungriga” (S) politiker i Landstinget och i Umeå kommun. Och speciellt eftersom det verkar vara svårt att få Umeå att växa i den takt man önskar. Står det inte ganska stilla nu? Stackars Umeå:)

Läste en bra kommentar där någon tyckte att man kunde väl sprida lite av Region Västerbottens personal över länet. Vi har ju ett internet i världstopp så man behöver i dag inte sitta i samma lokal för att kommunicera med varandra. Att det fortfarande kan vara lite svårt för gemene man att förstå kan jag ha viss förståelse för. Men att så kvalificerade personer som dock lär finnas inom RV inte har den insikten har jag svårt att köpa. För mig tyder det än mera på att det är Umeåregionen som är i fokus. Det enda man är intresserade av oss i glesbygden är att få våra skattepengar! Och det får de ju. Av oss som tär på dem!? Dessutom lägger Landstinget mer och mer av sin kostnad för sjukvård på våra kommunala skattemedel! Eller har jag fel Thomas Hartman. Du får gärna rätta mig i så fall.

Hur som helst håller jag på att vara ordentligt less på att bara bli utnyttjad för att jag inte bor i ”den stora staden”. Lapplands län – Region Lappland – vore väl något. Vi har gott om råvara, jätteduktiga entreprenörer, vi är en turistattraktion UTAN Ikea, nära till Norge och det finns en massa bra, duktiga och kompetenta personer här. Börjar det inte vara dags att frigöra sig från Umeås Landstingspolitiker snart? Gott folk…det är inte bara sjukvården de styr över! DE STYR ÖVER DET MESTA I VÅRT LÄN MED HJÄLP AV SITT REGION VÄSTERBOTTEN.

Avslutningsvis vill jag återigen referera till regionrådet Erik Bergkvist: ”Målen är svåra att mäta”. Han ansvarar alltså för en verksamhet som kostar skattebetalarna drygt 200 miljoner per år!!! Dessutom gick de visst back med närmare en miljon kronor förra året. Men i den skyddade värld de lever i så har det ingen betydelse. ”Pappa” staten eller VLL reparerar åt dem. Fordringsägarna får alltid betalt från ett eller annat håll. Men det är fortfarande av våra skattepengar!!! Aldrig någon risk för rekonstruktion eller konkurs i sådana här sammanhang. RV är i mina ögon ren och skär ”skyddad verkstad”!!! Man behöver inte ha någon mätbar målrelaterad verksamhet. Fast Norrtåg måste vara mätbart! Ett tips till VK och Norran:)

Gonatt och sov gott och dröm söta drömmar om Region Um…näää Region Västerbotten heter det visst.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.